ОСТАННІ НОВИНИ

«Карантинні досвіди»: за найкращі історії львів'янам обіцяють грошові премії

Соломія Головіна

|

У Львові оголошено конкурс розповідей про життя під час епідемії під назвою «Карантинні досвіди». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Так, до 30 червня охочі можуть надіслати тексти (друковані чи від руки) і розповісти про своє повсякдення в нових умовах. Журі обере переможців/ниць, яких відзначить грошовими преміями. За підсумками конкурсу планують публікацію.

«Заохочуємо поділитися своєю історією і розповісти, як змінилося ваше повсякдення, як вимоги самоізоляції та нові обмеження вплинули на ваше життя. Свої думки пропонуємо організувати навколо таких тем, кожну з яких ми трактуємо максимально широко:

  • Простір: моє місто/село/будинок/квартира під час карантину: що є важливим і неважливим, доступним і недоступним; як змінилося відчуття та сприйняття простору?
  • Повсякдення: що я роблю так само, а що тепер роблю інакше; чого бракує найбільше, а з втратою чого було найлегше змиритись; які емоції супроводжують мене кожного дня?
  • Творчість: що наповнює мій вільний час; які таланти вдалося в собі відкрити; як змінилося сприйняття мистецтва онлайн; як вдається (або ж ні) «співтворити дистанційно»?», –зазначають організатори.

До участі в конкурсі приймають друковані або писані від руки тексти, рекомендованим обсягом 3−10 сторінок, які можна супроводжувати візуальними матеріалами – фото, колажами, малюнками, тощо. До тексту потрібно додати інформацію про автора – скільки Вам років, звідки Ви походите, де живете, ким працюєте, чи є у Вас діти – усе, що вважаєте за потрібне розповісти про себе.

Результати конкурсу оголосять до 30 серпня 2020 року на сторінках Центру міської історії і партнерських організацій.

Журі обере переможців/ниць, яких відзначить грошовими преміями: перша премія – 5000 гривень; дві другі премії – по 4000 гривень; три третіх премії – по 3000 гривень.

Надсилання роботи на конкурс передбачає згоду на її публічне використання — цитування, розміщення у підсумковій публікації (друкованій і/або онлайн), використання в освітніх, виставкових та дослідницьких проектах Центру та Партнерських організацій. Якщо Ви хочете, щоб Ваша робота або її фрагменти публікувалися анонімно, будь ласка, повідомте про це у листі.

Свої роботи надсилайте на електронну скриньку [email protected] у будь-який зручний для вас спосіб – чи приєднаним файлом, чи через файлообмінник.

Ви можете скористатися звичайною поштою і відправити лист на адресу: Центр міської історії, вул. Богомольця, 6, Львів, 79005.

Нагадаємо, через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня.

Нещодавно уряд вкотре його продовжив, цього разу – до 22 травня, однак з 11 травня введено певні послаблення. В Україні знову відкривають для прогулянок парки, сквери і зони відпочинку. Змогу відновити роботу отримують й салони краси, перукарні, ресторани і кафе (але лише у форматі «на виніс»), літні майданчики закладів харчування. При цьому місцевій владі дозволено вирішувати, коли пом’якшувати карантин, зважаючи на рівень захворюваності.

У Львові не запрацювали всі передбачені урядом пом’якшення. Зокрема, з 11 травня у Львові відкрили парки, сквери і дитмайданчики, дозволили відновити торгівлю промисловими товарами та роботу літніх майданчиків у кафе. Детальніше про те, які заклади запрацювали вже віднині, а які – ні, читайте за цим посиланням.

Також з 13 травня у Львові дозволили роботу перукарень,салонів краси, приватних стоматологічних клінік.

Додамо, що уряд має намір продовжити карантин і після 22 травня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *