ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська мерія заборонила дивитися кіно із авто просто неба

Андрій Котенський

|

Незважаючи на те, що правила безпеки під час відвідування показів автокінотеатрів повністю відповідають заходам безпеки запровадженими Кабміном через коронавірус, анонсоване відкриття кінотеатрів просто неба у Львові відклали на невизначений термін. Про це Львівському порталу повідомили у компанії Kinolife Distribution.

 

За словами директора мережі автокінотеатрів «Кінолайф» Іллі Свідлера, йдеться не про загальну заборону діяльності віл Львівської мерії, а перенесення дати відкриття на час, коли карантинні умови будуть полегшені.

Як відомо рішення про заборону відкриття автокінетеатру, що анонсували на 30 квітня, прийняли на міській комісії ТЕБ і НС. Причина відмови – фізіологічні потреби людей, що може спровокувати до нових випадків зараження коронавірусом.

«Ми розглянули на штабі рішення щодо діяльності кінотеатрів під відкритим небом… І позиція комісії полягає тому, що на період такого жорсткого карантину така діяльність не є дозволеною і виправдано, адже все-таки це – масовий захід. Є можливість передачі коронавірусу і, відповідно, сьогодні ми знаємо, що таке рішення про заборону підтримане, зважаючи на декілька аргументів. Зокрема, тривалість сеансів може тривати до двох годин і є певні санітарні пункти, які мають бути дотримані, і, звичайно ж, це може спричиняти поширення коронавірусу, адже є певні фізіологічні потреби людини. Кількість автомобілів, які можуть приїхати, може бути непрогнозованою, відповідно, це спричинятиме додаткові труднощі.

Ми підтримуємо таку ініціативу, але лише після того, як карантин буде послаблений. На час карантину така діяльність заборонена», — зазначив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

До слова, подібні покази вже здійснюються в європейських країнах, зокрема в Німеччині в місті Ессен в період карантину функціонує автокінотеатр. А також у США, Південні Кореї та інших країнах. Однак, львів’янам ще якийсь час доведеться повністю обмежити своє дозвілля.

Організатори обіцяють зберегти право відвідування кінопоказів за глядачами, які вже придбали квитки, і скористатися ним, коли роботу автокінотеатру буде відновлено.

Про дату відкриття організатори сповістять згодом.

Як відомо у мерії Львова не вбачають небезпеки коронавірусу в клієнтах будівельних торгових центрів «Епіцентр» та «Нова Лінія». Їм дозволено працювати у Львові під час карантину. Також уряд дозволив на карантині працювати й ломбардам.

Раніше Львівський портал повідомляв, що через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Спочатку він мав завершитись 3 квітня, однак уряд продовжив карантин ще на три тижні – до 24 квітня. Нещодавно Кабмін знову продовжив карантин до 11 травня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *