ОСТАННІ НОВИНИ

«Укрзалізниця» купує 24 апарати ШВЛ

Андрій Котенський

|

Укрзалізниця провела закупівлі понад 1,6 млн медичних масок та 24 апарати штучної вентиляції легень. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі АТ «Укрзалізниця».

 

За словами в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Івана Юрика, Укрзалізниця вже підписала угоду на постачання 24 апаратів для штучної вентиляції легень та 8 кисневих концентраторів, котрі планується отримати в середині травня цього року.

«За будь-яких змін у ситуації щодо поширення коронавірусної інфекції ми будемо укомплектовувати наші відомчі лікарні. У залізничних медустановах наші працівники мають отримувати всю необхідну допомогу, а лікарі – бути захищеними», — зазначив Іван Юрик.

Для працівників залізничних медзакладів придбано понад 5 тисяч комплектів захисного одягу, 80 пульсометрів тощо. Починаючи з середини березня укладено контракти на постачання понад 1,6 млн одноразових та 40 тис. багаторазових медичних масок, 3 тис. респіраторів, понад 51 тис. літрів засобів для дезінфекції рук, понад 5 тис. захисних окулярів, 245 тис. пар нітрилових рукавиць, понад 530 пірометрів. Для прибирання приміщень та рухомого складу придбано понад 12 тис. літрів рідких та 1756 кг таблетованих дезінфекційний засобів тощо.

Як відомо, в Україні з 18 березня через поширення коронавірусу тимчасово припинили перевезення пасажирів залізничним транспортом.

Вже 31 березня «Укрзалізниця» запровадила безкоштовне перевезення медичних працівників службовими поїздами.

Нагадаємо, через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Спочатку він мав завершитись 3 квітня, однак уряд продовжив карантин ще на три тижні – до 24 квітня. Нещодавно Кабмін знову продовжив карантин до 11 травня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *