ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян просять звертатись за продуктовими наборами лише в нагальних випадках 

Ольга Денисяка

|

У Львові під час карантину потребуючих і самотніх людей забезпечують продуктами харчування і засобами першої необхідності. Мешканців міста просять свідомо ставитись до отримання безкоштовних продуктових наборів та звертатись лише у випадку, коли дійсно їх потребують. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

У Львові на час карантину всіх потребуючих забезпечують засобами першої необхідності, продуктовими наборами або іншими речами. Для цього створили багатоканальну Гарячу лінію соціальних служб 0800 301 205. Там приймають дзвінки не лише від потребуючих мешканців, а й від людей і волонтерів, які хочуть допомогти.

Начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин розповів, що, на жаль,  багато людей думають, що це подарунки, які можна задарма отримати.

«В людей має бути розуміння, що коли вони отримують такий продуктовий набір просто в якості подарунку, то в цей момент хтось, хто дійсно потребує і не має, що їсти, може цього в якийсь момент не отримати. На жаль, такі речі трапляються, є люди, які намагаються схитрувати, прикидаються потребуючими, але насправді такими не є. Дуже сумно, що в такий час люди вдаються до таких спекуляцій», – розповів Ігор Кобрин.

Як відомо, через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Він мав тривати щонайменше до 3 квітня. Згодом у ніч на 17 березня уряд ввів жорсткіші заборони по всій території держави. А вже 25 березня Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня. 

За порушення карантину Верховна Рада України ввела штрафи розміром від 17 000 до 170 000 гривень.

20 березня мерія Львова дозволила накладати штрафи за порушення карантину ще й деяким посадовцям та «муніципалам». Всі деталі – тут.

Нагадаємо також, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків та навіть юристів, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *