ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський не виключає запровадження надзвичайної ситуації у всій Україні, – Козицький

Ольга Денисяка

|

Президент України Володимир Зеленський провів селекторну нараду щодо питань стану впровадження заходів, спрямованих на протидію та поширенню коронавірусу на території країни. Про це у Facebook написав голова Львівської ОДА Максим Козицький, передає Львівський портал.

 

Голова Львівської ОДА написав, що щойно відбулась селекторна нарада під керівництвом Президента України Володимира Зеленського та за участі Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо питань стану впровадження заходів, спрямованих на протидію та поширенню коронавірусу на території країни.

За його словами, Зеленський заявив, що не виключає запровадження надзвичайної ситуації на всій території України, якщо того вимагатиме епідеміологічна ситуація. Окрім того, Глава держави наголосив, що кожна область отримає допомогу з Китаю у рівній кількості.

У свою чергу Шмигаль повідомив про співпрацю України з міжнародними партнерами з метою залучення додаткових технічних засобів, засобів індивідуального захисту медичних працівників.

«Прем’єр наголосив на важливості недопущення корупції та зловживань при закупівлі обладнання та засобів захисту, залучення коштів з метою функціонування об’єктів критичної інфраструктури»,  – написав Максим Козицький.

За його словами, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков наголосив на недопустимості експорту засобів індивідуального захисту. Також у межах заходу розглянули і питання дотримання у регіонах карантину.

Зазначимо, режим надзвичайної ситуації вже ввели Київ, Київська, Чернівецька, Житомирська, Дніпровська та Івано-Франківська, Донецька і Харківська області.

Нагадаємо, через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Він триватиме щонайменше до 3 квітня. Згодом у ніч на 17 березня уряд ввів жорсткіші заборони по всій території держави.

У Львові теж суттєво посилили карантинні заходи. Так, міська комісія ТЕБ і НС вирішила від 16 березня призупинити роботу всіх закладів, окрім продуктових магазинів, аптек та АЗС. Також не працюватимуть і автостанції Львова. За тим, чи дотримуються підприємці заборони, будуть стежити поліцейські, які патрулюватимуть у кожному районі міста.

20 березня мерія Львова дозволила накладати щтрафи за порушення карантину ще й деяким посадовцям та «муніципалам». Всі деталі – тут.

За порушення карантину Верховна Рада України ввела штрафи розміром від 17 000 до 170 000 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *