ОСТАННІ НОВИНИ

Забудовник демонтованого МАФу на Чорновола подав до суду на міську раду

Вероніка Рой

|

Забудовник МАФу на проспекті Чорновола, 57, територію, якого намагались незаконно розширити, подав до суду на міськраду Львова. Про це у Facebook повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

 

Зазначимо, у вівторок, 10 березня, Шевченківська РА демонтувала скандальний МАФ на Чорновола.

«Лише вчора незаконний об’єкт на Чорновола, 57 демонтували, а вже сьогодні цей забудовник подав до суду на міську раду», – написав Андрій Москаленко.

Він зазначив, що перше засідання у цій справі відбудеться 11 березня о 14 год. у Львівському окружному адміністративному суді, що на вул. Чоловського, 2.

Андрій Москаленко додав, що саме цей суд скасував попереднє рішення міської ради про демонтаж МАФу на Чорновола.

Позивачем є ТзОВ «Мегаторгсвіт», а відповідач – виконавчий комітет Львівської міської ради.

Зазначимо, вранці, 10 березня, виконавчий комітет Львівської міської ради погодив демонтаж МАФу на проспекті Чорновола, 57.

Нагадаємо, у грудні 2019 року власник кіоску на проспекті Чорновола, 57 намагався незаконно збільшити площу споруди з 56 кв. м до 122 кв. м. Відтак міська Інспекція ДАБК наклала штраф на підприємця. Незважаючи на це, незаконні роботи на об’єкті не призупинялися. Тоді виконавчий комітет міськради Львова прийняв рішення демонтувати МАФ.

Однак 7 березня власник знову розпочав розширювати територію МАФу. Підприємець не мав на це відповідних дозволів, тому працівники «Муніципальної варти» зупинили роботи.

У мерії Львова повідомили, що самовільні роботи узаконила ДАБІ у Львівській області. Відтак міськрада звернеться до правоохоронних органів щодо дій Державної архітектурної будівельної інспекції та суддів, які приймали рішення щодо цього МАФу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *