ОСТАННІ НОВИНИ

У Нових Санжарах завершилася обсервація евакуйованих з Китаю

Вероніка Рой

|

У медичному центрі «Нові Санжари», що на Полтавщині, завершено 14-денний період обсервації людей, які повернулися з Китаю 20 лютого. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я України.

 

Як повідомляють у відомстві, евакуйовані 45 українців та 27 іноземних громадян є здоровими, коронавірусної інфекції у них немає.

У МОЗ також нагадують, що обсерватор –це заклад в якому люди без ознак гострих вірусних захворювань перебувають під час інкубаційного періоду, що характерний для хвороби. Обсервація – це один із шляхів виходу з карантину, на якому були українці, що перебували в Ухані.

Нагадаємо, 19 лютого літак компанії Sky Up вилетів з Уханя в Україну. 20 лютого літак з евакуйованими 45 українцями та 27 іноземцями приземлився у харківському аеропорту. У МВС поінформували, що евакуйованих з Китаю будуть везти на територію медичного центру Національної гвардії України «Нові Санжари» у Полтавській області. Невдовзі у смт Нові Санжари місцеві мешканці вийшли на пікет проти розміщення евакуйованих українців з Китаю у медцентрі на території їхнього населеного пункту.

Зазначимо, в Україні зафіксований 1 випадок COVID-19 у м. Чернівці. Людина перебуває в ізоляції під наглядом лікарів та отримує фахову медичну допомогу.

У зв’язку з поширенням інфекції та гарантуванням безпеки, в деяких регіонах України планується запровадження вимушених епідеміологічних заходів, зокрема, заборона масових заходів та закриття навчальних закладів.

Детальніше про коронавірус читайте тут: симптоми, хто у зоні ризику і де лікуватися у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *