ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові п’яний чоловік побив дружину та ледь не вистрибнув з вікна

Ольга Денисяка

|

У Львові п’яний чоловік побив дружину, а після приїзду поліції намагався вистрибнути з четвертого поверху. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

 

У ніч на 28 лютого до патрульних надійшов виклик з квартири на вулиці Науковій у Львові.

Зі слів жінки її 39-річний чоловік поводиться неадекватно. Він її побив, порозкидав речі та знищив документи. Усе це відбувалось на очах їхніх доньок віком 14 та 19 років.

«Коли 38-річна дружина попросила його піти, він різко вибіг на балкон і спробував вистрибнути з 4 поверху. На щастя, патрульні встигли запобігти біді і відтягнули його в квартиру» – розповідають патрульні.

Чоловік продовжував дебоширити. Його доставили у відділ поліції, а звідти госпіталізували до спецзакладу.

Нагадаємо, у січні набув чинності закон, який посилює відповідальність за домашнє насильство і злочини на сексуальному ґрунті.

Для боротьби з домашнім насильством Львівська міська рада затвердила відповідну програму. У її межах протягом 2019-2020 років проводитимуть низку інформаційно-просвітницьких заходів, круглих столів, тренінгів щодо запобігання та протидії домашньому насильству.

Зазначимо, що у Львові працює дві мобільні групи поліції для негайного реагування на повідомлення мешканців про вчинення домашнього насильства.

Також у місті є мобільна бригада соціально-психологічної допомоги людям, які перебувають у кризовій ситуації і потребують екстреної допомоги, у тому числі й постраждалим від домашнього насильства. Детальніше про її роботу читайте тут.

Зараз благодійна організація «Фонд «Горіховий дім» облаштовує соціальний центр для постраждалих від домашнього насильства. Створення такого закладу ще навесні передбачила Львівська міськрада.

Львівський портал повідомляв, що з початку року Нацполіція зареєструвала 115 тисяч звернень щодо домашнього насильства та відкрила 1500 кримінальних проваджень за  цими фактами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *