ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні чергуватиме санітарний вертоліт для транспортування хворих на коронавірус

Соломія Головіна

|

Транспортувати ймовірних інфекційних хворих на коронавірус будуть на спеціальному санітарному гелікоптері. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає пресслужба МВС.

 

Так, у ДСНС України заступив на цілодобове чергування санітарний вертоліт МІ-8, спеціально обладнаний для транспортування інфекційних хворих.

Арсен Аваков розповів, що вертоліт брав участь у миротворчих місіях ООН і востаннє працював у Республіці Малі. Він переданий ДСНС на умовах безоплатного контракту. Екіпаж і медперсонал вертольоту – це команда медиків, які пройшли спеціальну підготовку.

«Ці люди працювали під час епідемії «Ебола» – виконували роботи по евакуації хворих і проводили рятувальні операції. За один рейс вертоліт може взяти 4 – 6 хворих. Евакуація на ньому можлива на відстань 1200 км, тобто по всій території нашої країни», – зазначив міністр

Вертоліт наразі експлуатується ДСНС України за спеціальним контрактом авіакомпанією «Українські вертольоти».

Також міністр розповів, що вертоліт обладнаний ізоляційною капсулою BIO-BAG EBV-30/40, біозахисними комплектами, знезаражувальним душем, ізоляційною камерою та спеціальним модулем, в якому фіксується капсула на час польоту.

Як повідомляв Львівський портал, коронавірус діагностований у п’ятьох українців, які перебувають за межами України.

Також ми інформували, що 20 лютого літак компанії Sky Up з евакуйованими 45 українцями та 27 іноземцями прибув з Уханя в аеропорт «Бориспіль» під Києвом на дозаправку. Згодом у МВС зазначили, що евакуйованих з Китаю будуть везти на територію медичного центру Національної гвардії України «Нові Санжари» у Полтавської області. До цього ми писали, що цей літак кружляв над Харківщиною. Після дозаправки він таки приземлився у харківському аеропорту.

Згодом з’явився офіційний коментар президента України Володимира Зеленського щодо прибуття літака. Глава держави наголосив, що закритий медцентр у Нових Санжарах на Полтавщині буде повністю ізольований та переведений на суворий режим бактеріологічної безпеки.

Евакуйованих з Китаю українців таки розмістили в санаторії у Нових Санжарах. Місцеві жителі намагались завадити і зокрема розпалили багаття посеред дороги, а також кидали каміння в автобуси.

Також ми писали про те,  як відреагували іноземні ЗМІ на протести в Україні.

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський у відеозверненні заявив, замовники та організатори сутичок у Нових Санжарах, куди на карантин привезли евакуйованих з Китаю українців, понесуть відповідальність.

Фото: МВС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *