ОСТАННІ НОВИНИ

Президент закликав Львівську область терміново надати план будівництва та ремонту доріг

Ольга Денисяка

|

Президент України Володимир Зеленський закликав три області, серед яких Львівська, подати план будівництва та ремонту доріг. Про це він сказав під час участі у заході «Зшити Україну: безпека, будівництво, фінансування», передає УНН.

 

«З приводу трьох областей. Ви сказали, Олексій (Гончарук, – ред.), що ви будете зустрічатися після цього з усіма головами обласних державних адміністрацій. У мене написано: Львівська, Закарпатська та Сумська області. Вони не передали свої плани. Я розумію, що є причини – змінився голова обласної державної адміністрації у Львові тільки що. Я це розумію, я вас дуже прошу терміново це зробити», – сказав Володимир Зеленський.

Він також додав, що план будівництва доріг подали 15 регіонів, ще 7 наразі опрацьовуються.

«Голови ОДА мають розуміти свою особисту відповідальність за терміни і за якість виконання цих робіт. Цільове використання цих коштів – це особливо актуально і зрозуміло, оскільки всі місцеві дороги загального користування сьогодні передані на баланс державних підприємств і знаходяться у вашому управлінні. Важливо пам’ятати головам ОДА ключові пріоритети, які треба враховувати в роботі, в активізації всіх процесів – це дотримання термінів, що важливо, це моніторинг проведення тендерів, щоб не було зловживань і заздалегідь якість фірми, визначені кимось, не були переможцями», – сказав перший заступник керівника Офісу Президента Сергій Трофімов.

З його слів, голови ОДА також мають звертати увагу на розробку проектів, а технічний нагляд дотримання проекту мають здійснювати на всіх етапах реалізації.

«Крім того, договори про ремонти доріг мають містити чіткі гарантійні строки – це не менше 3-5 років, і чітку відповідальність виконавця робіт за усунення будь-яких дефектів упродовж гарантійного терміну. Також мають бути прописані і санкції за недотримання затвердженого графіку виконання роботи. Ще наголошую на необхідному переліку заходів контролю якості робіт. Це гарантія, яка передбачена в договорі», – додав Сергій Трофімов.

Нагадаємо, уряд анонсував безпрецедентне дорожнє будівництво на 2020 рік. В держбюджеті на 2020 рік заклали найбільшу за всі роки суму витрат на будівництво доріг – 85 мільярдів гривень.

Нагадаємо, цьогоріч на Львівщині на ремонт доріг державного значення передбачили більше 442 млн грн. Які саме дороги будуть відновлювати, читайте за цим посиланням.

Про те, які дороги у 2020-му ремонтуватимуть у Львові, детальніше читайте у матеріалі Львівського порталу «Великі ремонти: як зміниться інфраструктура у 2020 році».

Додамо, що раніше у Кабіміні пообіцяли за п’ять років відремонтувати в Україні 24 тисячі кілометрів доріг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *