ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія дозволила катання на кінних каретах у Львові

Вероніка Рой

|

У Львові відновили діяльність кінних карет. Відповідне рішення сьогодні, 12 листопада, під час позапланового засідання прийняла комісії з туристичного навантаження, передає пресслужба мерії.

 

Нагадаємо, після трагічного інциденту, що трапився у центрі Львова у суботу, 2 листопада, коли, через запуск феєрверку невідомими особами, постраждала дівчина та довелось евтаназувати коня, було тимчасово призупинено функціонування кінних карет.

«Заслухавши присутніх, інформацію з точки зору безпеки, з точки зору туризму, з точки зору освіти, врахувавши всі аргументи, ми поставили на голосування питання відновлення роботи кінних карет у м. Львові. І це питання було підтримане», — заступник міського голови Львова з питань розвитку, голова комісії Андрій Москаленко.

За його словами до цього рішення декілька пунктів:

  • Безпека — встановлення камер на маршруті кінних екіпажів.
  • Інформаційна просвітницька кампанія.
  • Пропрацювання можливості та доцільності облаштування кишень в місцях посадки-висадки.
  • Перегляд протоколів реагування в разі, якщо стається щось за участю коня. Тобто, щоб відразу було інформування ветеринарної служби, швидкої допомоги, підрозділів МНС, тощо.

«За 3 місяці ми перевіримо ще раз, як проводять цю діяльність у Львові, як виконуються ті доручення, про які йшлося сьогодні. Тому що це є колегіальна робота, а є ряд інституцій, які не є в підпорядкуванні міської ради. З цієї трагічної ситуації мають бути зроблені всі можливі висновки», — додав Андрій Москаленко.

Нагадаємо, ввечері 2 листопада на проспекті Свободи карета з кіньми в’їхала у лавку, на якій сиділа 15-річна дівчина, мешканка Турки. Причиною інциденту стало те, що кінь налякався звуку феєрверку, який невідомі запустили біля пам’ятника Шевченку. Неповнолітня отримала травми, її негайно госпіталізували у лікарню, де вона перебуває й дотепер.

За цим фактом поліція відкрила кримінальну справу за ст.291 КК України (порушення чинних на транспорті правил). Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – позбавлення волі на строк до п’яти років.

Після трагедії коня довелося усипити, а катання на таких каретах у Львові тимчасово заборонили.

Також мерія зголосилася покрити всі видатки на лікування постраждалої Олесі Шиян. Для дівчинки у Львові почали збір крові, адже через операції вона втрачає кров.

Крім цього, нещодавно небайдужі львів’яни зареєстрували відразу чотири петиції до Львівської міськради з вимогою заборонити роботу кінних карет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *