ОСТАННІ НОВИНИ

Забудовник обіцяє відновити мозаїку магазину «Океан» та передати Львову приміщення для дитячої школи

Вероніка Рой

|

Власник ТОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп», який знищив мозаїку колишнього магазину «Океан» на вул. В. Володимира Велликого, 26А у м. Львові, запропонував реконструювати її своїм коштом і додатково передати місту приміщення для відкриття там дитячої школи художного і музичного спрямування. Відповідний лист надійшов сьогодні від забудовника до Львівської міської ради, передає пресслужба відомства.

 

У листі йдеться, що всі фінансові витрати з відновлення мозаїки будуть покриті за рахунок забудовника.

«У межах даного проєкту, ми передаємо у власність громади міста Львова приміщення площею 1000 кв. м для відкриття там мистецького простору, коворкінгу та дитячої школи художнього та музичного спрямування», – мовиться у листі.

Нагадаємо, нещодавно у Львові виник скандал через руйнування мозаїки художника Володимира Патика на магазині «Океан», що на вул. Володимира Великого.

Ще на початку 2019 року міська рада Львова дозволила ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп» реконструювати будівлю магазину «Океан» на вул. Володимира Великого, 26-А. У тексті документа про збереження автентичної мозаїки тоді не йшлося, однак головний архітектор міста Юліан Чаплінський запевняв, що її таки збережуть.

На місце «реконструкції» з перевіркою виїжджала Інспекція держархбудконтролю м. Львова, а сам забудовник обіцяв відновити мозаїку. Згодом виконавчий комітет Львівської міської ради скасував ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп» містобудівні умови та обмеження на реконструкцію магазину «Океан».  Втім забудовник вже встиг майже повністю знищити будівлю.

Небайдужі львів’яни навіть створили петицію, у якій від міськради Львова вимагали назвати імена посадовців, які винні у знищенні мозаїки на магазині «Океан».

Також нещодавно стало відомо, що за знищення легендарної мозаїки «Компанію Ріел-Естейт Груп» оштрафують на 90 тисяч гривень.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп» створена у серпні 2016 року, її засновниками є Володимир і Наталія Швед.

Раніше у ЗМІ з’являлась інформація, що бізнесмен Володимир Швед причетний до скандальної забудови парку «Знесіння».

Основний вид діяльності ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп» вказаний як надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Розмір його статутного капіталу становить 10 тисяч гривень.

Додамо, що 2 серпня виконавчий комітет міської ради Львова прийняв рішення про збереження історичних мозаїк на території міста Львова.

Фото: Твоє місто, ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *