ОСТАННІ НОВИНИ

Забудовнику, який знищив мозаїку магазину «Океан», грозить понад 90 тисяч гривень штрафу

Вероніка Рой

|

З 18 до 31 липня Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Львові проводила перевірку реконструкції магазину «Океан», що на вул. В. Великого, 26А у м. Львові. За її результатами виявлено порушення законодавства у сфері містобудівної діяльності. Відтак, порушнику загрожує штраф у розмірі понад 90 тисяч гривень. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

«За результатами позапланової перевірки Інспекція ДАБК виявила порушення законодавства у сфері містобудівної діяльності, що проявилося у відхиленні від затвердженої проектної документації при виконанні будівельних робіт шляхом демонтажу зовнішньої стіни з елементами мозаїчного фасаду, що підлягала збереженню. Також за результатами цієї перевірки щодо генерального підрядника будівництва складено протокол про правопорушення у сфері містобудівної діяльності. Порушнику загрожує штраф у розмірі сорока п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб (90 315 гривень, – ред.)», – розповіли в Інспекції ДАБК у м. Львові.

Крім цього, замовнику та генеральному підряднику будівництва видано приписи про зупинення підготовчих та будівельних робіт до моменту усунення виявлених порушень, які, відповідно до положень містобудівного законодавства є обов’язковими до виконання.

«Наразі вказані документи державного архітектурно-будівельного контролю вручено відповідним суб’єктам містобудування та призначено розгляд справи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності. Крім цього, в передбачений законодавством строк Інспекція організує перевірку виконання суб’єктами містобудування вимог приписів про зупинення робіт, у разі їх невиконання буде вжито заходів щодо притягнення винних осіб до відповідальності», — додають в Інспекції ДАБК у м. Львові.

Нагадаємо, на початку 2019 року міська рада Львова дозволила ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп» реконструювати будівлю магазину «Океан» на вул. Володимира Великого, 26-А. У тексті документа про збереження автентичної мозаїки тоді не йшлося, однак головний архітектор міста Юліан Чаплінський запевняв, що її таки збережуть.

Втім 18 липня стало відомо, що забудовник повністю зруйнував мозаїку на цьому магазині. Через це у Львові виник цілий скандал, тож згодом компанія пообіцяла відновити мозаїку.

На місце «реконструкції» з перевіркою виїжджала Інспекція держархбудконтролю м. Львова, яка збирається оштрафувати фірму-порушника. Також виконавчий комітет Львівської міської ради скасував ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп» містобудівні умови та обмеження на реконструкцію магазину «Океан». Втім забудовник вже встиг майже повністю знищити будівлю.

Своєю чергою, львів’яни вимагають від мерії назвати імена посадовців, які винні у знищенні мозаїки на магазині «Океан».

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп» створена у серпні 2016 року, її засновниками є Володимир і Наталія Швед.

Раніше у ЗМІ з’являлась інформація, що бізнесмен Володимир Швед причетний до скандальної забудови парку «Знесіння».

Основний вид діяльності ТзОВ «Компанія Ріел-Естейт Груп» вказаний як надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Розмір його статутного капіталу становить 10 тисяч гривень.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *