ОСТАННІ НОВИНИ

Львів'яни скаржаться на старі фасади, частини яких падають під ноги

Наталя Дуляба

|

У центрі Львова продовжують руйнуватися фасади будинків. Лише протягом останніх кількох днів їхні частини двічі падали людям просто під ноги. Відповідні скарги надсилали на Гарячу лінію міста небайдужі львів’яни, передає Львівський портал.

 

Про те, що із житлового будинку на вул. Дорошенка, 52 обвалився елемент фасаду у п’ятницю, 28 червня, повідомив Олександр Ільїн. Він зробив світлину, на якій видно, що гіпсова ліпнина впала із триповерхової будівлі на тротуар. На щастя, постраждалих немає.

Як своєю чергою повідомили на Гарячій лінії міста, комунальники обстежили будівлю, однак «видимих загроз падіння» не виявили. Тому територію наразі просто обгородили. Додатково будинок мають обстежити до 1 липня.

Також сьогодні, 30 червня, на обвал елементу фасаду в центрі Львова поскаржилась Надія Мельник. За її словами, з будинку на вул. Яна Жижки, 9, в якому працює готель, відпав шмат ліпнини. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

«Адреса будинку – вул. Яна Жижки, 9, але шмат відпав на тротуар із боку вул. Краківської», – додала Надія Мельник.

Зазначимо, обвали елементів будинків у центральній частині Львова – непоодинокі. Лише з початку 2019 року у центрі Львова зафіксували близько десятка таких випадків. У деяких із них перехожі отримували травми.

Через це у міськраді вирішили перевірити на аварійність фасади старовинних будівель, що розташовані в історичному ареалі міста.

Львівський портал писав про те, як діяти, коли на вас упав шматок будинку, і що слід обов’язково зробити для того, аби притягнути до відповідальності винних у вашому травмуванні. Детальніше про це читайте тут.

Фото: Олександр Ільїн, Надія Мельник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *