ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий вимагає «захистити Львів від бандитів»

Анастасія Мельник

|

Львівський міський голова Андрій Садовий на свої сторінці у Facebook заявив, що штурм міської ради – це ігнорування очевидних фактів обласними правоохоронцями, зокрема керівником Нацполіції Львівщини Валерієм Середою.

 

«Якщо бандитів не зупиняти, вони нагліють. Я звертався до керівника поліції області Валерія Середи після нападу на працівників мерії, коли їм в обличчя лили фарбу. Я попереджав головного правоохоронця області, що за анонсованими пікетами Ратуші стоїть банальний криміналітет і місцеві бариги, які хочуть грабувати місто. На жаль, реакції не було жодної. Сьогоднішні події –наслідок», – написав Андрій Садовий.

Фото: Львівська міська рада

 

Міський голова, який наразі перебуває у Києві розповів, що сьогодні він спілкувався з керівником МВС Арсеном Аваковим та керівництвом Нацполіції. Відтак, він очікує конкретних дій від правоохоронних органів.

«Якщо і після цього реакції не буде, зроблю висновок, що поліції в області нема і справа захисту міста від бандитів – це виключно наша внутрішня справа. Ми справимось, як зробили це у 2014, коли Львів після «Ночі гніву» протягом двох тижнів обороняли виключно добровольців», – додав Андрій Садовий.

Як повідомляв Львівський портал, сьогодні, 29 травня, пікетувальники під Ратушою виламали двері до Львівської міської ради та проникли всередину. В результаті сутичок постраждав працівник «Муніципальної варти». Також від емоційного потрясіння стало погано вагітній працівниці мерії, а директора департаменту «Адміністрація міського голови» Євгена Бойка госпіталізовано із травмою селезінки.

Також львівські поліцейські встановлюють обставини подій у міській раді.

Деталі про скандал довкола протестів та відставки Андрія Садового читайте у нашому матеріалі «Скинути Садового з трону. Місія (не)можлива».

Також нагадаємо, 24 травня, активісти увірвались до малої сесійної зали, де відбувалося засідання виконавчого комітету. Опісля погроз та образливих вигуків, активісти облили посадовців фарою. Згодом Геннадій Васьків та Євген Бойко написали заяви до Нацполіції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *