ОСТАННІ НОВИНИ

Будівництво спорткомплексу на Сихові здешевили на 300 мільйонів, але мерія все одно просить грошей в уряду

Наталя Дуляба

|

Після коригування проектно-кошторисної документації вартість будівництва палацу спорту на Сихові становить 685 мільйонів гривень, що на 300 мільйонів гривень менше від попередньої. Про це сьогодні, 4 квітня, під час сесії Львівської міської ради повідомив депутат Роман Іванців, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Ми зупинили тендер і запустили процедуру коригування проектно-кошторисної документації з будівництва палацу спорту. Станом на вчора це коригування завершилось. Вартість проекту склала 685 мільйонів гривень. При цьому минулого року вартість робочої сили становила 6500 гривень, а тепер – 14 800 гривень… Однак зупинка цього всього процесу призвела до того, що минулого року ми не змогли скористатися державною субвенцією у розмірі 54 мільйонів гривень. Враховуючи те, що Львів націлений на будівництво палацу спорту, звертаємося до керівництва Верховної Ради та уряду з метою відновлення можливості використати ту субвенцію в цьому році», – наголосив Роман Іванців.

За його словами, при співфінансуванні з держбюджету спорткомплекс на Сихові можна звести протягом 3 років, тобто орієнтовно до початку 2022 року.

Зазначимо, наприкінці 2018 року мерія зобов’язала ЛКП «Ігрових видів спорту» відкоригувати вартість будівництвапалацу спорту на Сихові, який обійдеться місту майже у мільярд гривень. Хоча раніше у міськраді заявляли, що цей об’єкт обійдеться лише у 200 мільйонів гривень. Для того, аби отримати співфінансування із держбюджету, міська рада спеціально перейменувала майбутній спорткомплекс на Сихові на палац спорту. На це будівництво торік місто мало отримати 54 мільйони гривень.

Замовником будівництва палацу спорту на Сихові є нещодавно створене ЛКП «Палац ігрових видів спорту», яке мало оголосити міжнародний тендер до 1 листопада. Тендер оголосили 9 листопада, однак згодом його скасували.

А нещодавно стало відомо, що з проекту спорткомплексу на Сихові виключили басейн. Чому це довелося зробити, читайте тут.

Як повідомляв Львівський портал, спорткомплекс на Сихові матиме чотири окремі зали для регбі, гандболу, баскетболу та волейболу, блок адміністративно-господарських приміщень, а також центральний зал на 3800 місць для проведення концертів. Окрім цього, дах комплексу можна буде використовувати і для катання на лижах. Площа лижного спуску складатиме 8000 м кв, а вартість облаштування такого даху – 85 мільйонів гривень. Як виглядатиме майбутній палац спорту, дивіться тут.

За попередніми даними, збудувати палац спорту на Сихові планують до кінця 2021 року. Втім зважаючи на його дороговартість та не до кінця визначені джерела повного фінансування, спорткомплекс можуть не завершити до цього часу. Найвірогідніше вводити об’єкт в експлуатацію будуть почергово.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *