ОСТАННІ НОВИНИ

Львів отримає із держбюджету 54 млн грн на будівництво спорткомплексу на Сихові

Олена Карп'юк

|

Держава готова надати Львову 54 млн грн на спорудження сучасного спортивного комплексу на Сихові. Щодо Палацу спорту вже завершена експертиза, незабаром у мерії планують оголосити міжнародний тендер на його будівництво. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

 

Завтра, 30 жовтня, під час позачергової сесії міськради Львова, депутати розглядатимуть три питання, пов’язані з будівництвом Палацу спорту: щодо врегулювання земельної ділянки, визначення замовника на оголошення міжнародних торгів, а також щодо фінансування діяльності створеного ЛКП – «Палацу ігрових видів спорту».

«Активна робота дала можливість додатково отримати кошти з державного бюджету на будівництво Палацу ігрових видів спорту. Нам важливо до 1 листопада мати рішення сесії міської ради, щоб можна було брати в роботу. Ми створили на минулій сесії комунальну установу — Палац ігрових видів спорту. Треба зробити активні дії, щоб кошти держави могли бути задіяні для будівництва цього комплексу», — наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, вартість будівництва одного метра квадратного становить 1 тисячу доларів. Спорудити спорткомплекс на Сихові попередньо планують до кінця 2021 року.

Зазначимо, що спорткомплекс на Сихові будуватимуть за проектом-переможцем всеукраїнського архітектурного конкурсу. Його авторами є Віктор Кудін, Ольга Рябова, Михайло Карнаухов та Надія Бесараб.

Спорткомплекс матиме чотири окремі криті зали для регбі, гандболу, баскетболу та волейболу, критий басейн для водного поло та блок адміністративно-господарських приміщень. Окрім цього, комплекс можна буде використовувати і для катання на лижах. Як виглядатиме майбутній споркомплекс, дивіться тут.

У квітні цього року міська рада Львова перейменувала майбутній спорткомплекс на Сихові на палац спорту, аби отримати співфінансування з держбюджету. Згодом стало відомо, що на його будівництво мерія отримає 27 мільйонів гривень із держбюджету. Втім орієнтовна вартість будівництва становить близько 200 мільйонів гривень.

Також нещодавно у мерії створили ЛКП «Палац ігрових видів спорту», яке й займатиметься будівництвом і обслуговуванням спорткомплексу на Сихові.

Нагадаємо, дозвіл на будівництво спортивного комплексу на Сихові міськрада видала у березні цього року. Тоді містобудівні умови та обмеження отримало ЛКП «Спортресурс».

Додамо також, що станом на кінець жовтня жодних робіт на Сихові дотепер не розпочали.

Фото: Facebook Sergey Kozak

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *