ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові скасували тендер на будівництво спорткомплексу на Сихові

Юлія Шпак

|

У п’ятницю, 30 листопада, скасували міжнародний тендер на будівництво сучасного спортивного комплексу на Сихові у Львові, вартість якого становить понад 961 мільйон гривень. Про це йдеться на сайті публічних закупівель ProZorro.

 

Повідомляється, основною причною, чому причиною, чому відмінили тендер, є відсутність подальшої потреби в закупівлі зазначеного предмета закупівлі із характеристиками зазначеними у технічному завданні на закупівлю.

Як розповів ZAXID.NET голова тендерного комітету Ігор Самотій, 30 листопада було засідання робочої групи і прийняли рішення відміняти тендер, щоб доопрацювати проект у сторону зменшення суми, яку витратять на будівництво спорткомплексу.

Загальна вартість спорудження сучасного спортивного комплексу становить більше 985 мільйонів гривень, хоча раніше у мерії заявляли, що цей об’єкт обійдеться місту у 200 мільйонів гривень. Для того, аби отримати співфінансування із держбюджету, ще у квітні цього року міська рада спеціально перейменувала майбутній спорткомплекс на Сихові на палац спорту. Тепер місто має отримати на це будівництво не 27 млн грн, як було попередньо передбачено, а 54 млн грн.

Замовником будівництва палацу спорту на Сихові є нещодавно створене ЛКП «Палац ігрових видів спорту», яке мало оголосити міжнародний тендер до 1 листопада.

Як повідомляв Львівський портал, спорткомплекс на Сихові матиме чотири окремі зали для регбі, гандболу, баскетболу та волейболу, критий басейн для водного поло, блок адміністративно-господарських приміщень, а також центральний зал на 3800 місць для проведення концертів. Окрім цього, дах комплексу можна буде використовувати і для катання на лижах. Площа лижного спуску складатиме 8 тисяч м кв., а вартість облаштування такого даху – 85 млн грн. Як виглядатиме майбутній палац спорту, дивіться тут.

Палац спорту будуватимуть за проектом-переможцем всеукраїнського архітектурного конкурсу. Його авторами є Віктор Кудін, Ольга Рябова, Михайло Карнаухов та Надія Бесараб.

За попередніми даними, збудувати палац спорту на Сихові планували до кінця 2021 року. Втім зважаючи на його дороговартість та не до кінця визначені сьогодні джерела повного фінансування, спорткомплекс можуть не завершити до цього часу. Найвірогідніше вводити об’єкт в експлуатацію будуть почергово.

Дозвіл на будівництво спортивного комплексу на Сихові міськрада видала у березні цього року. Тоді містобудівні умови та обмеження отримало ЛКП «Спортресурс».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *