ОСТАННІ НОВИНИ

ЦВК збільшила бюджет президентських виборів

Наталя Дуляба

|

Центральна виборча комісія збільшила кошторис витрат на підготовку і проведення виборів на закордонних виборчих дільницях. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЦВК.

 

«До Комісії надійшло звернення Міністерства закордонних справ України щодо додаткової потреби у коштах, викликаної необхідністю додаткового придбання конвертів та розсилки запрошень виборцям засобами міжнародного поштового зв’язку, що пов’язано із віднесенням виборців з Російської Федерації до Фінляндії, Грузії та Казахстану, а також збільшенням виборців закордонних виборчих дільниць Республіки Польща», – йдеться у повідомленні.

Відтак ЦВК внесла зміни до Розподілу коштів Держбюджету України, виділених на підготовку та проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року, збільшивши видатки на 720 тисяч гривень із резервних коштів.

Як раніше повідомляв Львівський портал, проведення цьогорічних президентських виборів обійдуться державі у 2,3 мільярда гривень. Втім у ЦВК заявляли, що бюджет виборів можуть збільшити через рекордну кількість претендентів на пост глави держави.

Загалом участь у виборах хотіли взяти 44 кандидати. Втім після того, як кілька осіб зняли свої кандидатури, список звузився до 39 людей. Із остаточним переліком осіб, що хочуть стати Президентом України, можна ознайомитися тут.

Додамо, що на Львівщині за президента голосуватимуть майже 2 мільйони виборців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *