ОСТАННІ НОВИНИ

Міністр екології закликав українців відмовитися від пластику та поліетилену на час Великого посту

Вероніка Рой

|

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак закликав українців відмовитися від використання одноразового посуду із пластику та поліетиленових пакетів на час Великого посту. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

 

«Ставте хештег #giveupplasticforlent, якщо готові приєднатися до   сhallenge #Великий_Піст_без_пластику. Ця ідея належить церквам Великобританії та США. Місцеві священники закликали прихожан протягом Великого посту не лише обмежувати себе у їжі та напоях, але й відмовитися від одноразового посуду із пластику, уникати надмірного використання платискових пакетів і упаковок. По-моєму, гарна ідея і досить екологічний виклик», – написав Остап Семерак.

Також він зазначив, що українські церкви теж щороку виходять з хорошими екологічними ініціативами.

«Знаю, що багато наших громадян завдяки церковним настановам протягом останніх років поступово відмовляються від використання пластикових квітів», – додав міністр.

Нагадаємо, на початку листопада поліетиленові пакети заборонили у Славську. Згодом виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення, яким встановив обмеження на комерційне використання одноразових поліетиленових пакетів у торгових мережах. Пізніше до Львова та Славська приєднався і Дрогобич.

А влітку про відмову від поліетиленових пакетів заявили у Жовківському районі. На його території тривають перемовини з супермаркетами і дрібними підприємцями.

Також Львівський портал дізнавався, чому поліетиленові пакети є шкідливими та чи зможуть львів’яни повністю від них відмовитися? Детальніше про це читайте у матеріалі: «Пластикові пакети VS еко-торбинки: чи зможе Львів відмовитись від поліетилену?».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *