ОСТАННІ НОВИНИ

Супрун не змогла швидко повернутись на посаду: суд взяв паузу

Андрій Котенський

|

Суд щодо тимчасової заборони Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я пішов у нарадчу кімнату ухвалювати рішення, пише Українська правда.

 

Суддя Сергій Каракашьян у понеділок розглядав клопотання Кабміну, який просив скасувати обмеження для Супрун.

«З урахуванням кількості матеріалів, я не можу вам гарантувати винесення рішення сьогодні. Скоріше за все, це відбудеться наступного дня», – оголосив суддя перед виходом у нарадчу кімнату.

Про час та місце оголошення повного тексту в Окружному адмінсуді Києва обіцяють повідомити пізніше.

Представники Кабінету міністрів та самої Супрун під час засідання стверджували, що позивач, наредеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук, «не навів жодного доказу про якесь конкретне, а не ілюзорне, порушення його прав».

У суд також прийшов нардеп Мосійчук. Його зустрів велелюдний натовп прихильників Уляни Супрун під вигуки «Ганьба».

Сторона урядовців у суді наголошувала, що посади міністра та виконуючого обов’язки міністра належать до політичних, і щодо них не застосовується законодавство про державну службу та про працю. Тому наявність другого громадянства, за словами юристів Кабміну, не є перешкодою для виконання професійних обов’язків Супрун.

Її адвокат підкреслив, що чиновниця відповідає вимогам закону: бути громадянином україни, володіти українською мовою, мати відповідну освіту.

Також представник Супрун зазначив, що її підтримують члени уряду, спікер Верховної Ради та інші посадовці.

Нагадаємо, 5 лютого Окружний адміністративний суд Києва заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я. Таке рішення ухвалили за підсумками розгляду позову нардепа Ігоря Мосійчука.

Своєю чергою Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook заявила, що такі дії є черговою атакою на медичну реформу та спробою заблокувати роботу МОЗу.

Кабмін вже заявив, що готується оскаржувати рішення суду щодо відсторонення Уляни Супрун. Свою повну підтримку висловив Петро Порошенко, очільники профільних міністерств, народні депутати України. Самі ж українці розпочали у соцмережах флешмоб #підтримуюСупрун, а також збираються на акцію протесту 15 лютого, коли відбуватиметься наступне судове засідання.

Як повідомляв Львівський портал, рішення про відсторонення Уляни Супрун приймав суддя Сергій Каракашьян, який раніше відзначився рішенням про поновлення Романа Насірова на посаді глави ДФС.

Додамо також, що Міністерство охорони здоров’я готується оголосити епідемію кору в Україні. Лідер за рівнем захворюваності – Львівська область.

Варто також згадати, що у 2015 році Генпрокурор України Віктор Шокін оприлюднив відео, яке доводить факт отримання Ігорем Мосійчуком хабара. За притягнення його до кримінальної відповідальності тоді проголосували 262 нардепи, однак покарання він так і не поніс.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *