ОСТАННІ НОВИНИ

Супрун відсторонив суддя, який раніше поновлював на посаді Насірова

Наталя Дуляба

|

Суддя Сергій Каракашьян, який сьогодні, 5 лютого, виніс рішення про відсторонення Уляни Супрун з посади в.о. міністра охорони здоров’я, раніше відзначився рішенням про поновлення Романа Насірова на посаді глави ДФС. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Центр протидії корупції, передає Львівський портал.

 

«Про суддю Сергія Каракашьяна, який відсторонив Уляну Супрун. Це є той самий суддя, який разом із двома своїми колегами поновив на посаді Романа Насірова. А ще Каракашьян назвав рекламу з “досягненнями” Луценка не політичною, а соціальною», – йдеться у повідомленні.

Антикорупціонери також зауважують, що основний дохід сім’ї Каракашьяна – зарплата судді (близько 200 тисяч гривень на рік). Та незважаючи на це, він добудовує будинок під Обуховом та їздить на Mitsubishi Pajero Sport 2014 року, записаній на родича. Вартість такої автівки сягає приблизно 20 тисяч доларів.

«Є квартира в Києві, кілька земельних ділянок під Києвом. На все вистачило суддівської зарплати. Має рушницю, колекціонує монетки і марки», – додають у Центрі протидії корупції.

Як повідомляв Львівський портал, 5 лютого Окружний адміністративний суд Києва заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я. Таке рішення ухвалили за підсумками розгляду позову нардепа Ігоря Мосійчука.

Своєю чергою Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook заявила, що такі дії є черговою атакою на медичну реформу та спробою заблокувати роботу МОЗу.

Кабмін вже заявив, що готується оскаржувати рішення суду щодо відсторонення Уляни Супрун.

Додамо, що Романа Насірова, який очолював ДФС України з 2015 по 2017 роки, підозрюють у розтраті 2 млрд гривень. У березні 2017-го Кабмін відсторонив його від займаної посади, втім наприкінці 2018 року Окружний адміністративний суд Києва поновив Насірова на посаді. Згодом уряд оскаржив це рішення. Зараз Роман Насіров хоче стати Президентом України – нещодавно він подав усі необхідні документи у ЦВК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *