ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині понад 25 тисяч дітей невакциновані від кору

Вероніка Рой

|

У Львівській області налічують понад 25 тисяч дітей, які не мають щеплення від кору. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА з посиланням директорку департаменту освіти і науки Любомиру Мандзій.

 

Повідомляється, що від початку січня у Львівській області на кір захворіло 1068 дітей.

«За даними верифікації у закладах освіти Львівщини налічується понад 25 тис невакцинованих дітей. Ми бачимо, що результати від інформаційної кампанії є, адже кількість вакцинованих дітей з кожним днем зростає. За останні три тижні близько 4 тис людей у Львівській області зробили щеплення проти кору», – зазначила Любомира Мандзій.

Також зазначається, що через спалах кору на Львівщині навчання призупинено у двох школах.

Нагадаємо, Львівщина залишається лідером за рівнем захворюваності на кір. Так, лише протягом 21 січня в області захворіли 110 людей. А нещодавно через ускладнення від кору померла 36-річна львів’янка.

Із 11 лютого у навчальних закладах на Львівщині розпочнуть роботу тимчасові пункти вакцинації проти кору. Детальніше про вакцинацію школярів читайте тут.

Також на Львівщині священики агітуватимуть батьків вакцинувати дітей від кору. У Львові 10 000 школярів зараз не мають щеплень від кору.

Додамо, що Міністерство охорони здоров’я може оголосити епідемію кору в Україні. МОЗ також розставило всі крапки над «і» та спростовувало найпопулярніші міфипро щеплення від кору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *