ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні біля Ратуші протестуватимуть проти подорожчання проїзду

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 27 січня, у Львові на площі Ринок біля входу у міську Ратушу відбудеться протест проти підняття ціни на проїзд в маршрутному транспорті. Про це у Facebook повідомляють організатори заходу.

 

«О 13:00 на площі Ринок біля входу в міську Ратушу!!! Чекаємо усіх, покажемо своєю присутністю, що львів’яни проти необґрунтованого підняття тарифу на проїзд у міському транспорті, необлікованого руху готівки з перевезень і відсутності якості самого перевезення!!!», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у п’ятницю, 25 сычня, міська рада Львова відкоригувала вартість проїзду у маршрутках. Із 1 лютого львів’яни платитимуть за проїзд уже не 5, а 7 гривень.

Як повідомляв Львівський портал, торік восени перевізники Львова заявили, що економічно обґрунтований тариф на проїзд становить уже 9 гривень 20 копійок. І заявили, що якщо мерія не затвердить його, то на маршрутах скоротять кількість автобусів. Після цього управління транспорту міськради Львова запропонувало встановити тариф на рівні 8 гривень і опублікувало до обговорення відповідний проект рішення виконавчого комітету. Проте згодом міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що мова про подорожчання проїзду у маршрутках наразі не йде та дав вказівку провести розслідування і з’ясувати, чому управління транспорту висунуло таку пропозицію.

Загалом мерія проводила тривалі перемовини із приватними перевізниками Львова щодо нового тарифу, однак до спільної згоди вони так і не дійшли, адже головною вимогою посадовців було відновлення безкоштовного проїзду для пенсіонерів.

Лише наприкінці листопада перевізники заявили, що таки готові безоплатно возити пенсіонерів, якщо міська рада затвердить тариф у розмірі 7-8 гривень.

Востаннє ціни на проїзд у маршрутках Львова зросли у грудні 2017 року. Тоді тариф підняли до 5 гривень.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *