ОСТАННІ НОВИНИ

Друга спроба. Комісія знову не змогла обрати директора перинатального центру

Соломія Головіна

|

Конкурсна комісія з визначення директора Львівського перинатального центру сьогодні, 22 грудня, так і не змогла обрати керівника: жоден із п’ятьох кандидатів не набрав необхідних 5 голосів членів комісії. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу із місця події.

 

Так, за Ірину Біль (завідувач гінекологічним відділенням перинатального центру) члени комісії віддали 3 голоси, за Михайла Степанчака (акушер-гінеколог у пологовому будинку №1) – 2, за Марію Малачинську (директор Львівського обласного центру репродуктивного здоров’я населення) та Ігоря Потапова (в.о. директора перинатального центру) – по 1 голосу. Володимир Лех (акушер-гінеколог перинатального перинатального центру та головний спеціаліст відділу материнства і дитинства департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА) не отримав ні одного голоса.

Додамо, що конкурсна комісія складається із 9 членів. Один із членів комісії утримався від голосування, а ще один – не взяв участі у нинішньому засіданні.

«Я б дуже хотів, щоби вже обрали керівника. Ми провели понад півсотні конкурсів у сфері освіти, соцзахисту, культури. Але щодо перинатального центру маємо єдину таку ситуацію…Там маса коштів, які є в тіні. Ми ставимо завдання новому керівнику вивести їх звідти, щоб вони офіційно працювали на розвиток установи. Не кажемо про те, що там сидять хабарники. Знаємо, що наші люди люблять дякувати. Розуміємо, чому такий ажіотаж», – сказав у коментарі Львівському порталу заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк.

Також він зауважив, що з наступного року варто очікувати на третю спробу врешті призначити нового керівника медустанови:

«Треба оголошувати новий конкурс, але ми оголосили другий і знову не визначилися з директором. Щось складно йде все це».

Власне, сьогодні члени комісії планували врешті визначитися із остаточною кандидатурою на посаду директора перинатального центру.

Як повідомляв Львівський портал, 5 грудня конкурсна комісія заслухала двох із п’ятьох кандидатів, а саме: завідувача гінекологічним відділенням перинатального центру Ірини Біль; акушера-гінеколога перинатального перинатального центру та головного спеціаліста відділу материнства і дитинства департаменту охорони  здоров’я Львівської ОДА Володимира Леха.

17 грудня під час засідання  комісії з проведення конкурсу на заміщення посади директора Львівського перинатального центру заслухали стратегії розвитку ще трьох кандидатів, а саме: Марії Малачинської (директор Львівського обласного центру репродуктивного здоров’я населення), Ігоря Потапова (в.о. директора перинатального центру) і Михайла Степанчака (акушер-гінеколог у пологовому будинку №1).

Додамо, що у інтерв’ю Львівського порталу Марія Малачинська розповіла про те, як зробити Львівський перинатальний центр №1 у Західній Україні і «розкрутити» його бренд навіть навіть закордоном. Також раніше ми публікували матеріал, де вона поділилася тим, як їй вдалося перетворити комунальний репродуктивний центр у сучасну, успішно працюючу медустанову, детальніше про це, читайте тут.

Марія Малачинська та Ірина Біль брали участь у попередньому конкурсі, проте тоді члени комісії так і не змогли обрати переможця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *