ОСТАННІ НОВИНИ

Полоненим українським морякам дадуть по 100 тисяч гривень

Олена Карп'юк

|

Кабінет міністрів вирішив виплатити по 100 тисяч гривень військовополоненим українським морякам, яких 25 листопада росіяни взяли в полон під час нападу у Керченській протоці. Відповідне рішення прийняли на засіданні сьогодні, 5 грудня, пише Інтерфакс-Україна.

 

«Сьогодні Кабмін ухвалив постанову про виплату військовополоненим, які були захоплені Російською Федерацією після подій в Чорному морі», –розповів міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш.

За його словами, після того, як Міноборони надасть список військовополонених з точними персональними даними, МінТОТ приступить до ідентифікації даних осіб для виплати допомоги їхнім родичам або законним представникам.

Черниш також підкреслив, що це є цільові кошти, які мають бути використані на захист військовополонених, зокрема на правову допомогу, доставку кореспонденції тощо.

Зазначимо, раніше міністр оборони Степан Полторак заявив, що підписав наказ про виділення по 50 тисяч гривень захопленим морякам.

Нагадаємо, серед полонених українських моряків є мешканець Львівщини Оприско. Він є родом зі села Надітичі Миколаївського району, зараз там залишилась його самотня мати. Під час збройного нападу в Керченській протоці 25 листопада він перебував на борту артилерійського катера «Нікополь».

27 листопада «суд» окупантів у Сімферополі постановив заарештувати Андрія Оприска на 1 місяць і 29 днів.

Міська рада Львова нещодавно також прийняла рішення про виділення матері Андрія Оприска 100 тисяч гривень матеріальної допомоги.

Як повідомляв Львівський портал, 25 листопада Росія атакувала українські військові кораблі в Азовському морі. На бортах захоплених росіянами суден «Яни Капу», «Бердянськ», «Нікополь» перебували 24 українські моряки.

У відповідь на чергову агресію із боку окупантів  у 10 областях України ввели воєнний стан. Про те, що передбачає воєнний стан, читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *