ОСТАННІ НОВИНИ

Матері полоненого моряка зі Львівщини Андрія Оприска виділять матеріальну допомогу

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада планує надати матеріальну допомогу матері 47-річного полоненого моряка зі Львівщини Андрія Оприска. Про це сьогодні йшлося під час сесії міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«В Андрія Оприска залишилась мати, яка на даний момент не має годувальника. Тому є така ініціатива у вигляді протокольного доручення управлінню соціального захисту та департаменту фінансової політики підготувати проект рішення виконавчого комітету про надання з бюджету Львова цільової субвенції для підтримки і допомоги матері Андрія Оприска. Я впевнений, що місто знайде можливість підтримати родину нашого моряка у такій складній ситуації», – заявив депутат Андрій Рікота.

Своєю чергою міський голова Львова Андрій Садовий дав доручення департаменту фінансової політики до понеділка, 3 грудня, визначити, яку суму із міського бюджету можна виділити матері Андрія Оприска.

Як повідомляв Львівський портал, 47-річний Андрій Оприско є родом зі села Надітичі Миколаївського району, зараз там залишилась його самотня мати. Під час збройного нападу в Керченській протоці 25 листопада він перебував на борту артилерійського катера «Нікополь».

27 листопада «суд» окупантів у Сімферополі постановив заарештувати Андрія Оприска на 1 місяць і 29 днів.

Нагадаємо, 25 листопада Росія атакувала українські військові кораблі в Азовському морі. на бортах захоплених росіянами суден «Яни Капу», «Бердянськ», «Нікополь» перебували 24 українські моряки.

У відповідь на чергову агресію із боку окупантів  у 10 областях України ввели воєнний стан. Про те, що передбачає воєнний стан, читайте тут.

Нещодавно у Криму «суд» прийняв рішення про арешт полонених українських моряків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *