ОСТАННІ НОВИНИ

Від завтра на водіїв у Львові «полюватимуть» лише п’ять інспекторів з паркування

Олена Карп'юк

|

У мерії закінчився конкурс на заміщення вакантних посад інспекторів з паркування. Лише 5 кандидатів із 10 успішно склали іспити, тому конкурс згодом продовжать. Тож завтра, 1 листопада, на вулицях Львова мають запрацювати 5 новообраних інспекторів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міськради Львова.

 

«Вчора відбувся конкурс на заміщення вакантних посад, відповідно, 5 інспекторів із 10 успішно здали письмовий та усний іспити. Зараз маємо в кадровому резерві двох юристів. Згодом продовжуємо набір інспекторів з паркування. Оголошення буде подано найближчим часом.

Зранку ми отримали інформацію, що вже можемо отримати базу даних сервісного центру МВС. Техніки зараз над цим працюють. Щодо бази доступу прикордонної служби, то очікуємо на робочу зустріч у Львові та Києві. Наразі ж продовжуємо інформаційну кампанію для водіїв щодо порушень.

З 1 листопада, якщо сьогодні до вечора все буде успішно з базою даних, запрацюють інспектори, які вручну підписуватимуть акти тимчасового затримання автомобіля, повідомлення та постанову. Наголошую, акти тимчасового затримання виписуватимуться, якщо будемо мати базу доступу, а повідомлення і постанови про порушення одразу завтра інспектори зможуть виписувати. Тобто перших 5 інспекторів маємо, відтак завтра починаємо роботу», – розповів начальник управління безпеки міста Юрій Діль.

Зазначимо, у міськраді попередньо планували взяти на роботу 20 інспекторів із паркування, однак на початку цього тижня стало відомо, що у Львові є недобір на ці посади.

Нагадаємо, нові інспектори з паркування запрацюють у Львові на вимогу закону «Про реформування сфери паркування транспортних засобів». Почати штрафувати водіїв-порушників порушників вони мали зі середини жовтня, згодом цю дату відтермінували до 1 листопада. До цього часу водіям залишали на лобовому склі неправильно запаркованих автомобілів листівки з попередженням.

Як повідомляв Львівський портал, інспектори з паркування почнуть масово штрафувати водіїв за паркування на тротуарах, пішохідних переходах, газонах та будь-якому іншому невстановленому місці. Також вони евакуйовуватимуть автомобілі на штрафмайданчик. При цьому виписувати штрафи нові інспектори зможуть без присутності водія. Детальніше про те, яким чином інспектори фіксуватимуть порушення, про розмір штрафів, а також про те, що чекає на водіїв на «єврономерах», читайте у статті «Звільнити Львів від самовільних парковок: місія (не)можлива?».

Також нещодавно міська рада затвердила порядок роботи інспекторів із паркування і дозволила їм евакуйовувати авто.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *