ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові інспектори з паркування почнуть «полювати» на водіїв-порушників з листопада. Розмір штрафів

Наталя Дуляба

|

Нові інспектори з паркування, які запрацюють у Львові на вимогу закону «Про реформування сфери паркування транспортних засобів», почнуть штрафувати водіїв-порушників із 1 листопада. До цього часу вони залишатимуть на лобовому склі неправильно запаркованих автомобілів листівки з попередженням. Про це сьогодні, 5 жовтня, повідомив начальник управління безпеки міста Юрій Діль, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Відповідно до нового закону про паркування, із 27 вересня патрульні можуть штрафувати водіїв-порушників без їхньої присутності. З 1 листопада виписувати постанови у Львові почнуть й інспектори з паркування.

«Якщо водій побачив на своїй машині нашу брошуру з попередженням, то він не має оплачувати штраф з 1 листопада. Зараз це буде суто попередження для нього… Але право вже зараз виписувати штрафи має патрульна поліція. Тобто не факт, що ми залишимо водію інформацію-попередження, а після нас не приїде патрульна і не евакуює машину», – розповів Юрій Діль.

За його словами, зараз у Львові триває конкурс на посаду інспекторів із паркування. 28 жовтня вони складатимуть присягу, а вже з листопада 20 нових інспекторів вийдуть на вулиці міста. Найбільше вони працюватимуть у центрі: не лише контролюватимуть і виписуватимуть штрафи за неправильне паркування, а й стежитимуть, чи водії оплатили вартість стоянки на платній парковці.

Водночас на запитання, де водіям залишати автомобілі, адже на платних парковках зараз місця для всіх охочих не вичтачить, Юрій Діль порадив львів’янам пересідати на велосипеди і громадський транспорт.

«Я би казав пересідати на велосипеди чи на громадський транспорт. Інших варіантів для міста нема, адже кількість автомобілів зросла у геометричній прогресії, а місто ми просто не розширимо. Це ненормально, коли на вул. Князя Романа, на вул. Коперника чи на вул. Коперника один автомобіль перешкоджає десятьом трамваям чи маршруткам. І одна особа завадила 600 людям вчасно доїхати кудись. Це неправильно. Я знаю, що вже розроблені проекти щодо паркувань поблизу центру. Думаю, будуть створені додаткові паркомісця в районі університету Франка, в районі просп. Чорновола, щоби якомога більше очистити центр міста», – додав Юрій Діль.

Зазначимо, спочатку планувалось, що інспектори з паркування запрацюють у Львові зі середини жовтня. Втім початок їхньої роботи затягнувся через необхідність проведення відповідного конкурсу.

Як повідомляв Львівський портал, інспектори з паркування почнуть масово штрафувати водіїв за паркування на тротуарах, пішохідних переходах, газонах та будь-якому іншому невстановленому місці. Також вони евакуйовуватимуть автомобілі на штрафмайданчик. При цьому виписувати штрафи нові інспектори зможуть без присутності водія. Детальніше про те, яким чином інспектори фіксуватимуть порушення, про розмір штрафів, а також про те, що чекає на водіїв на «єврономерах», читайте у статті «Звільнити Львів від самовільних парковок: місія (не)можлива?».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *