ОСТАННІ НОВИНИ

Зі середини жовтня у Львові запрацюють інспектори з паркування

Наталя Дуляба

|

Зі середини жовтня у Львові запрацюють 20 інспекторів з паркування, які зможуть без присутності водія виписувати штрафи за стоянку на тротуарах, пішохідних переходах, на трамвайних коліях та в інших невстановлених місцях. Також вони будуть евакуйовувати автівки на штрафмайданчик. Про це Львівському порталу повідомив начальник управління безпеки міста Юрій Діль.

 

Інспекторів із паркування вводять на вимогу закону №5364 «Про реформування сфери паркування транспортних засобів», який вступає в дію сьогодні, 27 вересня. Однак такі інспектори запрацюють у Львові не раніше, ніж у середині жовтня, оскільки на цю посаду ще потрібно провести конкурс. Відтак штрафувати водіїв-порушників вони зараз ще не зможуть.

«Спочатку ми планували ввести в штат 30 інспекторів з паркування для того, щоб на кожен район міста було по 5-6 осіб. Наразі затверджено 20. Основна їхня зосередженість буде на центральній частині Львова. Вони стежитимуть за оплатою на платних парковках і за неправильно залишеними автомобілями. Також для них будуть розроблені маршрути, місця їхньої дислокації», – розповів Юрій Діль.

В обов’язках нових інспекторів – не лише контроль і виписка штрафів за неправильне паркування. Вони також працюватимуть безпосередньо на території платних паркмайданчиків та стежитимуть, чи водії оплатили повну вартість стоянки.

«Інспектори з паркування матимуть право винести постанову про притягнення порушника до адміністративної відповідальності навіть без його присутності. Тобто неважливо, чи є особа на місці, чи її немає, все одно накладається штраф. Також вони зможуть евакуйовувати автомобілі, що перешкоджають руху», – пояснив працівник управління безпеки міста Богдан Мільяр.

Штраф за неправильне паркування у Львові становитиме 400 гривень. Якщо ж водій не оплатить його протягом 30 днів, то вдвічі більшу суму з нього стягне виконавча служба. Втім якщо оплату здійснити протягом перших 10 днів, то шофер отримує бонус у вигляді 50% знижки.

За словами Богдана Мільяра, штраф виписуватимуть на ім’я власника авто, навіть якщо воно перебуває у користуванні іншої людини.

«Якщо власник продав свій транспортний засіб за дорученням або за техпаспортом, відповідно, він ним більше не володіє. Але у реєстрі він все одно зазначається як власник. Тому для того, щоб уникнути адміністративної відповідальності за чуже порушення правил паркування, він може звернутися у сервісний центр МВС і написати заяву з проханням внести відомості до реєстру про теперішнього користувача. Якщо він цього не зробить, штраф буде покладений на нього», – підкреслив Богдан Мільяр.

У яких випадках тепер евакуйовуватимуть неправильно запарковані автомобілі, що буде з машинами-порушниками на єврономерах, а також яким чином відбуватиметься випис штрафів за новою системою, читайте у матеріалі Львівського порталу «Звільнити Львів від самовільних парковок: місія (не)можлива?».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *