ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці Під Голоском протестуватимуть проти тотальної забудови мікрорайону

Наталя Дуляба

|

Цієї суботи, 3 листопада, о 12:00 год., мешканці під Голоском збираються на «парасольний» пікет проти ущільнення забудови мікрорайону. Тиха акція протесту відбуватиметься вздовж вулиці Варшавської. Про це Львівському порталу повідомили мешканці мікрорайону.

 

Львів’яни зауважують, що у містобудівних умовах та обмеженнях, які видає міська рада забудовникам, майже вдвічі збільшений показник щільності майбутнього населення, а також відсоток забудови земельних ділянок.

«Це означає, що замість закладених у генплані 10-12 тисяч люду, тут зовсім скоро буде близько 40 тисяч на цілковито відсутню інфраструктуру. Садочки? Школи? Дороги? На це в міської влади немає ані грошей, ані бажання, бо ж це не те, що несе прибутки до особистих портфелів. Ми хочемо, аби влада нас почула! Ми вимагаємо призупинення чисельних будівництв до приведення їхньої дозвільної документації у відповідність до чинних державних будівельних норм (ДБН). Спочатку дороги, садочки, школи, а потім – раціоналізовані і законні будинки», – наголошують мешканці мікрорайону.

Символом свого протесту мешканці вибрали парасолю: вона захищає від дощу, тож львів’яни хочуть захисту від тотальної забудови мікрорайону Під Голоском.

Як повідомляв Львівський портал, район вул. Під Голоском у Львові сьогодні активно забудовують житловими будинками.

Нещодавно містобудівну документацію на зведення житла біля Української академії друкарства міськрада Львова видала прокуратурі області та «Львівоблагропромбуду». Також поруч, на вул. Малоголосківській, ТзОВ «Імперіал Град» будуватиме ще один житловий комплекс. А наприкінці серпня міськрада Львова людині Медведчука будувати житловий будинок поруч із вул. Під Голоском.

Минулого тижня мерія дозволила звести черговий житловий комплекс на вул. Під Голоском. При цьому у містобудівній документації вказано, що максимальна щільність населення у межах цієї забудови становить 862 люд./га, тоді як із 1 вересня цей показник у великих містах не повинен перевищувати 540 осіб/га.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *