ОСТАННІ НОВИНИ

Дейнека розповів, скільки пилорам на Львівщині працюють без відповідних документів

Соломія Головіна

|

У Львівській області створили базу лісопильних об’єктів, яка налічує 707 пилорам. Про це сьогодні, 7 жовтня, під час апаратної наради у Львівській ОДА повідомив начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як він розповів, згідно із розпорядженням голови ЛОДА, яке було видане у квітні, у районах і містах області створили робочі групи, які за півроку проінвентаризували всі лісопильні об’єкти.

«Їх в області виявилося 707. Під час проходження цих обстежень без зауважень працювало 79 таких об’єктів. Також з’ясувалося, що не здійснює господарську діяльність 181 об’єкт: ті, які законсервовані, або власники яких за ці півроку прийняли рішення припинити свою діяльність», – зауважив Анатолій Дейнека.

Водночас він додав, що у діяльності 447 лісопильних об’єктів були виявлені різноманітні порушення і недоліки.

«Найбільш розповсюджені з них: незареєстровані працівники, неоформлені договори на експлуатацію деревообробного обладнання, відсутність реєстрації підприємницької діяльності, відсутність книг обліку лісопродукції, недотримання норм охорони праці, техніки безпеки, протипожежної та екологічної безпеки», – пояснив він.

По кожному такому об’єкту, де були виявлені недоліки, комісії скерували відповідні приписи і встановили терміни для їхнього усунення.

«Відповідно до тієї інформації, яку ми отримали від районів,  по 205  таких об’єктах за півроку було усунено порушення. Таким чином у нас залишається станом на сьогодні 242 об’єкти, які частково усунули порушення…», – зазначив Анатолій Дейнека.

І додав, що протягом жовтня-листопада ці об’єкти мусять повністю привести до ладу свою діяльність.

Своєю чергою Олег Синютка висловив сумнів щодо законсервованих пилорам, не виключивши того, що тишком-нишком вони працюють ночами. Відтак дав доручення в листопаді-грудні перевірити їх, а також промоніторити ситуацію із тими об’єктами, які вже частково усунули порушення.

«Я розумію, що математика є такою: всього – 707, станом на сьогоднішній день 384 працюють зі всіма документами, власники 181 кажуть, що їхні підприємства є законсервовані, але це – питання, і 142 це ті, які мають доробити документи або закритися. В мене є прохання, щоби по 181 і 142  об’єктах з 15 листопада  по 1 грудня провели повторну перевірку. І якщо ні, то тоді залучаємо правоохоронні органи, тому що від квітня було достатньо часу, щоби легалізувати свою роботу», – сказав він.

Водночас Анатолій Дейнека наголосив, що сформовану управлінням  базу даних лісопильних об’єктів листом скерували  Держпраці, ДФС, поліції, прокуратурі, СБУ, ДСНС, департаменту екології, Львівобленерго, Держгеокадастру, Держархбудінспекції, щоби відповідно до своїх повноважень вони здійснювали моніторинг їхньої діяльності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *