ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відтермінували оголошення результатів конкурсу перевізників

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 2 жовтня, конкурсна комісія з визначення автомобільних перевізників на маршрутах Львова перенесла на невизначений термін дату нового засідання, під час якого обиратимуть переможців. «За» проголосували одноголосно всі члени конкурсної комісії, про це передає кореспондент Львівського порталу.

 

Оголошення результатів конкурсу перенесли через відсутність документів від усіх необхідних органів контролю.

«Сьогодні конкурсний комітет мав визначити переможців конкурсу. За процедурою ми попередньо скерували запити у відповідні інстанції, зокрема у ДФС, поліцію, сервісні центри МВС тощо, аби перевірити ту інформацію, яку подали самі учасники конкурсу. Проте станом на сьогодні відповіді на ці запити ми ще не отримали. І тому неможливо правильно оцінити подані пропозиції та нараховувати бали учасникам конкурсу, адже немає всіх документів», – розповів начальник управління транспорту Львівської міської ради Олег Партика.

Як зазначила директорка департаменту житлового господарства та інфраструктури, голова конкурсної комісії Ірина Маруняк, дата проведення наступного засідання наразі є невідомою.

«Отримання відповідей на запити – це обов’язкова процедура, без якої ми зараз не можемо приймати рішення. Тому зараз ми відклали засідання конкурсного комітету. Коли ми отримаємо відповіді на всі запити, він продовжить свою роботу. Сказати чіткі терміни наразі я не можу. Прийдуть відповіді через тиждень, то засідання відбудеться через тиждень, якщо через два тижні, то, відповідно, через два тижні», – пояснила Ірина Маруняк.

Зазначимо, на конкурс перевізників у Львові подалися 5 місцевих компаній: ТзОВ «Міра і К», «АТП № 1», ТзОВ «Фіакр Львів», ТзОВ «Успіх БМ», АТП 14 630. Також свою заявку подало рівненське підприємство «СВ ЛАЙФ», яке минулого року через суд заблокувало проведення конкурсу, та компанія «Автоекспрес-Днiпро» з Дніпра, яка займається перевезеннями на території Росії.

Загалом на конкурсі мають визначити автотранспортні підприємства, які обслуговуватимуть всі 54 міські автобусні маршрути. Наразі вже більше року перевізники працюють у Львові за тимчасово підписаними угодами з міською радою.

Нагадаємо, конкурс перевізників Львівська міська рада оголосила у середині серпня. Попередньо було заплановано, що переможців визначать 3 жовтня, а підписувати нові договори з автотранспортними підприємствами почнуть орієнтовно 15 жовтня.

Додамо також, що у мерії запевняли, що після конкурсу у Львові покращиться якість перевезення у громадському транспорті. Зокрема, нові договори, які підписуватимуть із перевізниками, передбачають штрафи за невиконання рейсів, за неприбраний і брудний автобус, за порушення правил дорожнього руху.

Як повідомляв Львівський портал, після завершення конкурсу перевізників львів’янам варто чекати подорожчання вартості проїзду у маршрутках. Асоціація перевізників Львівщини заговорила про тариф у 7 грн ще на початку квітня цього року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *