ОСТАННІ НОВИНИ

Садового просять посилити контроль за якістю пасажирських перевезень

Олена Карп'юк

|

Львівську міську раду просять утворити незалежний орган, який контролюватиме якість пасажирських перевезень. Відповідну електронну петицію зареєстрували в Єдиній системі місцевих петицій, про це повідомляє Львівський портал.

 

Авторка петиції Іванна Буждиганчук наголошує, що містянам вже набридлі неякісні пасажирські перевезення у Львові. Відтак вона пропонує заснувати незалежну структуру, яка би стежила за чистотою маршруток, контролювала вихід автобусів на рейси та штрафувала перевізників за порушення.

«Окремий незалежний орган контролю якості перевезень матиме 3 підрозділи. Перший – контроль за чистотою салону, вікон та зовнішнім виглядом, технічним станом. Він заборонятиме виїжджати автобусам на маршрут, якщо у них будуть ДВП замість вікон, стелі, через які капатиме дощ. Другий підрозділ контролюватиме графік і кількість автобусів на маршруті, а також якість їхнього зберігання. Останній, третій підрозділ, займатиметься безпосередньо штрафами», – йдеться у тексті петиції.

Також авторка пропонує штрафувати перевізників за такі порушення: невиїзд автобуса на маршрут, його неналежний санітарний стан, зміна графіку руху чи розкладу, а також в індивідуальному порядку на основі скарг самих львів’ян. При цьому сам штраф має надходити до міського бюджету.

Зазначимо, для того, щоб петицію розглянула Львівська міська рада, необхідно, аби вона набрала 500 голосів. Наразі під документом підписались 39 людей.

Як повідомляв Львівський портал, у міськраді запевняли, що після конкурсу у Львові покращиться якість перевезення у громадському транспорті. Зокрема, нові договори, які підписуватимуть із перевізниками, передбачають штрафи за невиконання рейсів, за неприбраний і брудний автобус, за порушення правил дорожнього руху тощо.

Нагадаємо, конкурс перевізників Львівська міська рада оголосила у середині серпня. І сьогодні, 2 жовтня, мали оголосити переможців. Однак оголошення результатів конкурсу перенесли через відсутність документів від усіх необхідних органів контролю.

Додамо також, що після завершення конкурсу перевізників львів’янам варто чекати подорожчання вартості проїзду у маршрутках. Асоціація перевізників Львівщини заговорила про тариф у 7 грн ще на початку квітня цього року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *