ОСТАННІ НОВИНИ

Реконструкція трамвайного депо і створення креативного простору: депутати віддали в оренду будівлі на 50 років

Соломія Головіна

|

Львівська міська рада погодила інвестиційний договір щодо реконструкції трамвайного депо на вул. Вітовського, передавши відповідні споруди ТОВ «Лем Стейшн» в оренду на 50 років. Відповідне рішення депутати прийняли сьогодні, 20 вересня, під час сесійного засідання, повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

За затвердження проекту інвестиційного договору щодо інвестиційного проекту «Реконструкція трамвайного депо з метою створення інноваційно-креативного простору», проекту договору оренди та надання ТОВ «Лем Стейшн» в оренду споруд на вул. Д. Вітовського, 57 та вул. Братів Тимошенків, 4 проголосували 43 депутати.

Зауважимо, що це питання неодноразово розглядалося на пленарних засіданнях раніше, однак не набирало необхідної кількості голосів.

Мова йде про передачу в оренду ТОВ «Лем Стейшн» споруд на вулиці на вулиці Д. Вітовського, 57 та вулиці Братів Тимошенків, 4 в оренду терміном на 50 років для проведення реконструкції та створення в спорудах трамвайного депо інноваційно-креативного простору.

Як розповіла директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, орієнтовна сума оренди, яку буде сплачувати ТзОВ «Лем Стейшн», складатиме приблизно 2 млн грн в рік без врахування індексу інфляції.

«Тобто ми розуміємо, що протягом 50 років зазначене товариство сплатить до міського бюджету, як мінімум, 100 млн грн. Окрім цього у даному випадку ми не враховуємо вартість коштів, які надійдуть до міського бюджету за оренду земельної ділянки», – зазначила вона.

Водночас Гелена Пайонкевич  додала, що основною умовою договору є інвестування в реконструкцію цих об’єктів не менше 30 млн грн. Водночас вона запевнила, що умовами договору виключена можливість приватизації даних споруд:

«Як на мене, найважливішою умовою цього інвестиційного конкурсу було те, що за результатами укладених договорів абсолютно виключається можливість інвестора отримати у власність зазначений об’єкт. Тобто основна умов, що ці споруди є і залишаються власністю територіальної громади Львова».

Під час обговорення у частини депутатів були застереження щодо прийняття відповідного рішення. Зокрема Андрій Карабовник висловив переконання, що не йде мова ні про яку соціальну складову: «Згадаєте мої слова, це буде бізнес-центр, готель і ресторан». Своєю чергою Григорій Козловський наголосив, що «місту такі оазиси бізнесу та комфортних умов вкрай необхідні».

Нагадаємо, ТОВ «Лем Стейшн» став переможцем інвестиційного конкурсу з реконструкції і створення інноваційно-креативного простору в трамвайному депо, який оголосили у Львівській міськраді обрали ще минулого року. ТзОВ «Лем Стейшн» було єдиним учасником конкурсу.

Також минулоріч екс-начальниця управління інвестицій та проектів Львівської міської ради Ольга Сивак заявляла, що ТзОВ «Лем Стейшн» створили спеціально під проект реконструкції трамвайного депо.

Згідно з даними бізнес-сервісу YouControl, ТзОВ «Лем Стейшн» створене наприкінці 2016 року і зареєстроване воно у Львові на вул. Шевській.

Засновниками підприємства є шестеро осіб:

  • Марк Зархін – відомий львівський ресторатор;
  • Тарас Кицмей – співзасновник ІТ-компанії SoftServe;
  • Тарас Добрянський – колишній позаштатний радник міського голови Львова, львівський готельєр, якого пов’язують зі скандалом довкола одного з найдорожчих готелей міста – «Леополіс»;
  • Олег Дрінь – представник Фінської інвестиційної компанії K.Hartwall Invest, керував такими проектами у Львові як «Леополіс» та «Опера Пасаж»;
  • Дмитро Косарєв – один зі співзасновників ІТ-компанії N-iX у Львові та Lviv QA School;
  • Олег Мацех – екс-директор ЛКП «Лев», колишній експерт «Реанімаційного пакету реформ».

Розмір статутного капіталу ТзОВ «Лем Стейшн» становить 3 мільйони гривень. Основний вид діяльності вказаний як консультування з питань комерційної діяльності й керування.

Як повідомляв Львівський порталреконструкція трамвайного депо передбачає створення робочого та гастрономічного просторів, центру навчання та розвитку, майстерні, автомобільного та велосипедного майданчика для паркування, простору подій — внутрішньої та зовнішньої зони та студентського простору кампусу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *