ОСТАННІ НОВИНИ

Для сміттєпереробного заводу у Львові потрібно більше 21 га землі

Наталя Дуляба

|

Згідно з галузевими будівельними нормами, для будівництва сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13 потрібно не 10 га землі, як передбачають у міськраді Львова, а більше 21 га. Про це сьогодні, 26 липня, розповіла під час прес-конференції юристка Міжнародної організації «Екологія-Право-Людина» Наталія Городецька, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Для того, аби в Україні звести сміттєпереробний завод, потрібно провести підрахунки згідно з галузевими будівельними нормами, які передбачають, що для 1 000 тонн відходів у рік потрібно 0,09 га землі.

«Зважаючи на те, що в нас заплановано 250 тисяч тонн, то рекомендована площа землі для такого сміттєпереробного комплексу має бути 21,6 га. Вадим Ноздря (директор ЛКП «Зелений Львів», – ред.) запевняв, що проблем із земельною ділянкою не виникне. Але, може, варто переглянути земельне питання і з’ясувати, чи буде достатньо тих передбачених 10 га для заводу? Чи з такою площею комплекс відповідатиме тим галузевим будівельним нормам? Адже маємо землі на 106 тисяч тонн відходів, а декларуємо, що завод буде на 250 тисяч тонн», – зазначила Наталія Городецька.

Також вона зауважила, що земельну ділянку для сміттєпереробного заводу потрібно було виділяти перед його проектуванням.

Нагадаємо, минулого тижня у Львові скликали позачергову сесію міської ради для того, аби розглянути шість питань, для прийняття яких депутатам раніше не вистачило голосів. Серед них – два земельні питання щодо вул. Пластової, 13.

Відтак мерія надала дозвіл ЛКП «Львівводоканал» на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення п’ятьох земельних ділянок, площею майже 18 га, на вул. Пластовій, 13 для розширення та модернізації очисних споруд. Також депутати виділили ЛКП «Зелене місто» земельну ділянку, площею понад 2,9 га, для майбутнього сміттєпереробного заводу. При цьому ухвалу щодо землі під завод депутати намагались прийняти ще під час минулої сесії міськради, тоді вони розглядали це питання аж п’ять разів, однак щоразу їм не вистачало голосів.

Додамо також, що 18 липня, у Львові з ініціативи місцевих мешканців відбулись громадські слухання щодо сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13. Проти його будівництва проголосували 325 людей з 352 зареєстрованих.

Детальніше про те, як депутати міської ради виділяли нову земельну ділянку під сміттєвий завод всупереч рішенню громади, читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *