ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати не змогли виділити нову ділянку для сміттєпереробного заводу у Львові

Наталя Дуляба

|

ЛКП «Львівводоканал» не затвердили технічну документацію із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок на вул. Пластовій, 13 і не передали одну з них ЛМКП «Зелене місто». «За» відповідну ухвалу сьогодні, 13 липня, під час сесії Львівської міської ради депутати голосували п’ять разів, однак через брак голосів її так і не прийняли. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Своєю ухвалою міська рада мала затвердити Львівводоканалу технічну документацію щодо поділу  та об’єднання земельної ділянки площею 65,9543 га (у тому числі площею 0,4201 га у межах червоних ліній) на вул. Пластовій, 13 на дві земельні ділянки:

  • площею 62,9929 га (у тому числі площею 0,4201 га у межах червоних ліній), яку мали надати у постійне користування Львівводоканалу для обслуговування очисних споруд;
  • площею 2,9614 га, яку мали надати ЛКП «Зелене місто» для майбутнього сміттєпереробного заводу.

«За» цю ухвалу під час сесії голосували аж п’ять разів, міський голова Львова Андрій Садовий наголошував на важливості її прийняття, однак щоразу депутатам бракувало необхідної кількості голосів.

Як повідомляв Львівський портал, цього року для модернізації очисних споруд Львівводоканалу з бюджету міста виділили 7 млн грн. Однак для того, щоб відремонтувати й модернізувати їх, потрібно приблизно 300 млн євро.

Також до 2020 року на очисних спорудах Львова пообіцяли збудувати біогазову установку. У цей проект ЄБРР мав вкласти 31,5 млн євро. Однак на якому етапі перебуває проект, невідомо.

Нагадаємо, на вул. Пластовій, 13 збираються будувати сміттєпереробний завод. Зводити його хочуть 12 компаній. У травні міська рада Львова вже виділяла майже 3 га землі під цей завод. Як він виглядатиме, дивіться тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *