ОСТАННІ НОВИНИ

Львівводоканал отримає маже 18 га землі на Пластовій

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада надала дозвіл ЛКП «Львівводоканал» на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення п’ятьох земельних ділянок на вул. Пластовій, 13 для розширення та модернізації очисних споруд. Відповідну ухвалу сьогодні, 19 липня, прийняли під час позачергової сесії міськради Львова. «За» проголосували 33 депутати, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як йдеться у проекті ухвали, Львівводоканал отримає п’ять земельних ділянок:

  • орієнтовною площею 1,4 га;
  • орієнтовною площею 7,5 га;
  • орієнтовною площею 1,4 га;
  • орієнтовною площею 5,8 га;
  • орієнтовною площею 1,9 га.

Всі ділянки належать до земель, що не надані у власність або користування, у подальшому їх переведуть до земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

Перш, ніж отимати ці земельні ділянки, Львівводоканал має виготовити проект землеустрою щодо їхнього відведення та подати міській раді на затвердження.

Зазначимо, цю ухвалу депутати намагались прийняти ще під час минулої сесії міськради, однак тоді їм забракло голосів.

Під час обговорення цього земельного питання міський голова Львова Андрій Садовий запевняв депутатів, що мова про ділянки під будівництво сміттєпереробного заводу не йде.

Зазначимо, на вул. Пластовій, 13 збираються будувати сміттєпереробний завод. Ще раніше місцеві жителі виступили категорично проти цього будівництва, оскільки вважають, що воно стане ще однією екологічною катастрофою. Також вчора у Львові відбулися громадські слухання щодо будівництва сміттєпереробного заводу, на якому мешканці виступили категорично проти.

Як повідомляв Львівський портал, цього року для модернізації очисних споруд Львівводоканалу з бюджету міста виділили 7 млн грн. Однак для того, щоб відремонтувати й модернізувати їх, потрібно приблизно 300 млн євро.

Також до 2020 року на очисних спорудах Львова пообіцяли збудувати біогазову установку. У цей проект ЄБРР мав вкласти 31,5 млн євро. Однак на якому етапі перебуває проект, невідомо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *