ОСТАННІ НОВИНИ

Як виглядатиме «Музей Революції Гідності»

Омелян Шевчук

|

Міжнародне професійне журі визначило переможця конкурсу проектів «Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності». Музей побудують за проектом «Штурм пагорба» німецького архітектурного бюро Kleihues Gesellschaft von Architekten mbH, повідомляє прес-служба меморіального комплексу.

 

«Проект під назвою «Штурм пагорба» по-новому інтерпретує неокласицизм, інтегруючи події на Майдані в європейську історію, візуально формує новітній український акрополь та українську агору, утверджуючи демократичну спрямованість нації», – сказав гендиректор музею Ігор Пошивайло.

За його словами, реалізація цього проектного задуму гармонійно доповнить меморіальний простір на алеї Героїв Небесної Сотні та “створить середовище для активного втілення в життя мрій борців за незалежну й процвітаючу Україну”.

Зазначається, що на оголошений Кабміном відкритий анонімний конкурс щодо проектів музею та меморіального комплексу надійшло 66 заявок із 12 країн світу.

Переможців конкурсу в номінації «Меморіал Героїв Небесної Сотні» визначили у лютому 2018 року. Це архітектори Ірина Волинець (Львів, Україна) та Марія Процик (Роттердам, Нідерланди).

Друга стадія конкурсу стосувалася проекту самого музею – вже з урахуванням вигляду меморіальної частини.

У фіналі змагалися шість проектів. Їхні автори на умовах анонімності активно співпрацювали з організаторами конкурсу, зокрема відвідували Київ, оглядали місця подій, спілкувалися з родичами загиблих.

Виставку всіх проектів-фіналістів відкриють у Будинку архітетора.

«Після підведення підсумків конкурсу в номінації «Музей Революції Гідності» та громадського обговорення конкурсних пропозицій буде укладено договір із переможцем конкурсу й почнеться розроблення проектно-кошторисної документації щодо будівництва Музею Революції Гідності», – підсумували у прес-службі музею.

Як відомо, у березні 2017 року президент Петро Порошенко узаконив надання землі під «Музей Революції Гідності».

14 вересня 2017 року Київрада надала земельну ділянку орієнтовною площею 1,22 га Музею Революції Гідності.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *