ОСТАННІ НОВИНИ

Викладачі Академії сухопутних військ обмінялися досвідом із волонтерами з передової

Омелян Шевчук

|

Викладачі Національної академії сухопутних військ обмінялись досвідом із представниками волонтерського фонду «Повернись живим». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної академії СВ.

 

Інструктори-сапери міжнародного благодійного фонду допомоги армії «Повернись живим» провели заняття з курсу «Мінна безпека» для науково-педагогічних працівників кафедри тактики підрозділів бойового (оперативного) забезпечення та представників групи інженерного забезпечення 184-го Навчального центру.

Основною метою заходу став обмін передовим досвідом, щоб в подальшому передати його тим, хто навчається, та більш детально ознайомити їх із ситуацією, яка склалася у зоні проведення Операції об’єднаних сил (ООС). В ході заняття представники фонду ознайомили присутніх із останніми випадками застосування як інженерних боєприпасів, так і саморобних вибухових пристроїв на Донбасі, порядком дії під час потрапляння на територію, забруднену вибухонебезпечними предметами.

Особливу увагу інструктори звернули на випадки нехтування військовослужбовцями головними вимогами заходів безпеки під час роботи на місцевості, забрудненій вибухонебезпечними предметами, та наслідки, до яких це призвело.

За словами начальника кафедри тактики підрозділів бойового (оперативного) забезпечення полковника Юрія Фтемова, велику зацікавленість та активну дискусію викликало також питання використання саморобних вибухових пристроїв.

«Ця проблема є дуже актуальною. Адже якщо до роботи з інженерними боєприпасами наші сапери в більшості випадків готові, то до протидії саморобним вибуховим пристроям підготуватися дуже важко, оскільки вони мають великий спектр складових частин та безліч варіантів застосування», — зазначив офіцер

Також під час заняття інструктори ознайомили аудиторію із порядком дій військовослужбовців під час загрози застосування вибухонебезпечних предметів та порядку застосування інженерних підрозділів за особистим досвідом участі у операції Міжнародних сил сприяння безпеці у Республіці Афганістан.

Варто зазначити, що представники фонду з 2015 року постійно надають допомогу та здійснюють підготовку українських воїнів на передовій, проводять заняття з питань протидії вибухонебезпечними предметам, зокрема, із представниками Національної академії сухопутних військ. Фонд передав до навчального закладу та 184-го Навчального центру два комплекти розмінування, які планують використовувати у навчальному процесі під час проведення курсу «Мінна безпека та протидія саморобним вибуховим пристроям», який саме зараз проходить у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки з курсантами другого курсу усіх спеціальностей. Також ці комплекти заплановано використовувати під час проведення занять із представниками інших країн в рамках проведення тренувальних заходів у форматі міжнародного військового співробітництва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *