ОСТАННІ НОВИНИ

Для перемоги потрібна стратегія, а не просто утримання чергової лінії оборони, – Залужний

Наталя Дуляба

|

Посол України у Великій Британії та ексголовком ЗСУ Валерій Залужний вважає, що для перемоги у війні потрібна «всеохоплююча стратегія» і закликав партнерів допомогти з її реалізацією. Про це повідомляє Львівський портал.

Валерій Залужний виступив на щорічній конференції Консервативної партії у Бірмінгемі. Він подякував попереднім урядам Великої Британії за надану військову, гуманітарну та політичну допомогу, важливі поставки озброєнь, що допомогли змінити ситуацію на полі бою.

Водночас він наголосив, що для перемоги України у війні потрібно не просто витримати наступну атаку російських окупантів чи утримати чергову лінію оборони.

«Україна разом зі своїми партнерами має виграти цю війну. Адже війна в Україні – це не лише боротьба за незалежність нашої держави, але й за захист принципів, на яких побудований сучасний світ. Для того, щоб це стало можливим, нам потрібна всеохоплююча стратегія для перемоги. Стратегія, яка виходить за межі простої витримки наступної атаки або утримання чергової лінії оборони», – наголосив Валерій Залужний.

За його словами, важливий вклад у перемогу України зроблять інвестиції у виробництво вітчизняної зброї, захист повітряного простору та конфіскація заморожених російських активів.

Дипломат також підкреслив, що довготривалий та справедливий мир в Україні цілком досяжний, і шлях до нього – в українській формулі миру.

«Тільки спільні зусилля України, Великої Британії та Європейського Союзу можуть забезпечити мирне та стабільне майбутнє», – резюмував Залужний.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото з відкритих джерел

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *