ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові хочуть створити робочу групу, яка займеться Галерею мистецтв

|

У Львові пропонують створити комісію, а також провести розширений круглий стіл стосовно роботи Львівської галереї мистецтв.  Про це сьогодні, 7 серпня, мовилося під час прес-конференції на тему «П’ять років без Бориса Возницького. Національне відродження чи культурне самознищення», передає Львівський портал.

Так,  депутат Львівської облради Мирослава Бабінська запропонувала організувати круглий стіл за участі керівників області та правоохоронців і безпосередньо директора Галереї мистецтв Тараса Возняка:

«Мені здається, що зараз дуже на часі був би розширений круглий стіл за участі обох сторін. Я б дуже хотіла почути пана Возняка. Також мали б бути і перші посадові особи Львівщини, і правоохоронні органи, які займаються кримінальною справою по зникненню стародруків».

Своєю чергою директор Центру «Єврейське відродження»Мейлах Шейхет запропонував створити робочу групу:

 

«Пропоную створити робочу комісію, куди б увійшли провідні борці за збереження культурної спадщини, які б могли звернутися до Президента, Генпрокуратури, тощо…».

Нагадаємо, нинішню ситуацію в Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького депутат Львівської облради Мирослава Бабінська трактує як спробу рейдерського захоплення.

Своєю чергою донька музейного генія Лариса Разінкова-Возницька під час нинішньої прес-конференції заявила, що діюче керівництво намагається стерти ім’я її батька з лиця Галереї.

Раніше Львівський портал повідомляв, що в рамках відкритого кримінального провадження, від 5-го січня 2017 року, за фактом зникнення 431 музейного предмету (старовинні книги та стародруки), у помешканні Лариси Возницької поліція проводить обшук.

За словами нардепа Ігоря Васюника, який повідомив про обшук у своїй сторінці у Фейсбук, це брудна кампанія проти тих, хто хотів зберегти спадщину Бориса Возницького (покійного мистецтвознавця, директора Львівської галереї мистецтв, батька Лариси Возницької).

Також додамо, що у помешканні Лариси Возницької стародруків не знайшли.

Як відомо,  у вересні 2016 року директором Львівської галереї мистецтв став Тарас Возняк. У конкурсі на цю посаду тоді брала участь в.о. керівника галереї Лариса Разінкова-Возницька. Невдовзі у Львові закрутився скандал довкола встановлення меморіальної таблиці Борису Возницькому.

У січні цього року Тарас Возняк зробив шокуючу заявущодо зникнення майже сотні стародруків, натякнувши, що до їх зникнення причетне колишнє керівництво галереї мистецтв. Лариса Разінкова-Возницька назвала такі закиди фальсифікованим нападом. У травні Лариса Разінкова-Возницька заявила, що керівництво Львівської галереї мистецтв закриває частину музеїв.

Про всі деталі читайте у інтерв’ю Львівського порталу з Ларисою Возницькою «Королі і блазні Львівської галереї мистецтв. Початок падіння легендарного «Музею музеїв»?

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *