ОСТАННІ НОВИНИ

Разінкова-Возницька вважає зникнення 95 стародруків з галереї мистецтв сфальсифікованим нападом

|

Колишній директор Львівської галереї мистецтв ім. Б. Возницького Лариса Разінкова-Возницька припускає, що 95 стародруків не зникли із фонду галереї. Про це вона повідомила під час брифінгу сьогодні, 5 січня, передає кореспондент Львівського порталу.

starodruki

За її словами, улітку 2016 року під час інвентарізації звірення музейних предметів і колекцій з фондово-обліковою документацією жодних зникнень виявлено не було.

«Я вважаю це сфальсифікованим нападом на добре ім’я Бориса Григоровича Возницького і частково на мене….Мною неодноразово були видані накази –попередження про те, щоб завершити загальну інвентаризацію збірки Національної галереї мистецтв у всіх відділах і Музею книги. У кінці червня-початку липня до мене прийшов головний зберігач Лариса Спаська і мені сказала, що фактично інвентаризацію вже завершено і лишилися якісь доробки. Жодних застережень не убло…Влітку проблем зі зникненням творів не було, зараз це вилізло», – зазначила вона.

«Я ще не впевнена, що ці речі зникли. Я думаю, що вони є… Має бути повністю проведена інвентаризація, а потім зроблені висновки…», – додала Л. Разінкова-Возницька.

Також донька видатного діяча культури заявила, що наполягатиме на відсторонені з посади директора галереї мистецтв Тараса Возняка.

«Я буду наполягати, щоб під час проведення дослідження виявлення компетентними органами на це час був усунений зі своєї посади директор галереї Тарас Возняк», – уточнила вона.

Раніше стало відомо декілька назв стародруків, що зникли із фонду галереї мистецтв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *