ОСТАННІ НОВИНИ

Новим директором Львівської галереї мистецтв стане Тарас Возняк

|

Конкурсна комісія Міністерства культури рекомендувала призначити директором Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького Тараса Возняка. Про це розповів сам Тарас Возняк, який був присутній під час конкурсного відбору на керівну посаду галереї у Міністерстві культури у середу, 7 вересня, пише Zaxid.Net.

162

На посаду директора музею претендували три кандидати: Лариса Разінкова (Возницька), мистецтвознавець, доцент Львівської національної академії мистецтв, генеральний директор Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького з 2012 року; Тарас Возняк, політолог, засновник і редактор журналу «Ї»; Ігор Хомин, головний зберігач фондів Львівської галереї мистецтв.

Конкурс з обрання директора Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького був першим конкурсом, який проводить Міністерство культури України відповідно до Закону України «Про культуру». Законом передбачено, що керівників культурних закладів обиратимуть конкурсною процедурою, яка буде відкритою та прозорою, а також передбачено укладення контрактів на 5 років. Одна людина може займати посаду керівника не більше ніж два терміни.

Додамо, що напередодні проведення конкурсу, 6 вересня, представники галереї мистецтв провели прес-конференцію, де повідомили, що хотіли б бачити на посаді директора Ларису Разінкову (Возницьку), натомість інші кандидати викликають у них занепокоєння.

Львівська національна галерея мистецтв – це найбільший художній музей в Україні, в якому зібрані унікальні твори живопису, скульптури, графіки та деворативно-ужиткового мистецтва країн Західної та Східної Европи від середньовіччя до сучасності, загальна кількість його експонатів становить понад 62 тисячі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *