ОСТАННІ НОВИНИ

Протягом трьох днів у Львові зафіксували шість пожеж сухостою

|

Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, впродовж 31 березня – 2 квітня у Львові зафіксовано шість випадків горіння сухої рослинності та її залишків.. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Загалом у Львові з початку року зафіксовано 56 пожеж, пов’язаних з самовільним спалювання сухої трави, а також 3 пожежі на торфовищах

Зокрема, зафіксовано пожежі:

– 31 березня на вул. Миколайчука, б/н (Шевченківський район) на території цвинтаря. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву, площею 0,0015 га;

– 31 березня на вул. Дністерській, б/н (Личаківський район) на відкритій території. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву, площею 0,002 га.

– 1 квітня на вул. Полтв’яна (Шевченківський район), б/н на відкритій території. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву, площею 0,002 га;

– 1 квітня на вул. Курмановича (Залізничний район), б/н на відкритій території. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву, площею 0,05 га;

– 2 квітня на вул. Білогорща, б/н (Залізничний район) на відкритій території. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву, окремими осередками, площею 4500 кв.м. та побутове сміття, площею 20 кв.м.

– 2 квітня на вул. Стрийській, 179 (Сихівський район) на відкритій території. Внаслідок пожежі вогнем знищено суху траву та чагарник, площею 600 кв.м.

Мерія вкотре застерігає, що спалювання сухої трави і листя загрожує виникненням масштабних пожеж в лісах і населених пунктах, небезпечних для здоров’я людей. А горіння торфів у сухі весняні і літні періоди завдають значних економічних та екологічних збитків місту і загрожують виникненням надзвичайних ситуацій місцевого рівня.

Шкода від спалювання сухої трави вкрай небезпечна. До складу диму від спалювання сухої рослинності та її залишків входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. Крім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найбільш отруйних для людини речовин. Крім того, такі пожежі призводять до руйнування ґрунтового покриву, загибелі ґрунтоутворюючих мікроорганізмів.

Водночас, містян застерігають, що відповідно до чинного законодавства, за самовільне випалювання рослинності або її залишків передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *