ОСТАННІ НОВИНИ

Відреставрований іконостас церкви на Львівщині відкриють у Києво-Печерській лаврі

Маркіян Рой

|

У Києво-Печерській лаврі незабаром презентують відреставрований іконостас із Дрогобицької церкви Святого Юра, яка є частиною світової культурної спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомили в Дрогобицькій міській раді.

15 жовтня у Києво-Печерській лаврі презентують відреставрований іконостас дрогобицької церкви святого Юра, яка входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. На відновлення пам’ятки українського сакрального мистецтва знадобилось чотири роки.

Іконостас, створений у період 1658–1667 років, відновлювали спеціалісти Національного реставраційного центру України, які провели хімічні й рентгенологічні дослідження для виявлення оригінальних шарів фарби та стародавніх зображень. Після шести місяців у Києві, іконостас повернуть до церкви в Дрогобич.

Церква Святого Юра у Дрогобичі є однією з найвідоміших споруд сакральної дерев’яної архітектури Галичини й усієї України. У зв’язку з російською агресією з 2023 року її внесли до Міжнародного переліку культурних цінностей, які перебувають під тимчасовим посиленим захистом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *