ОСТАННІ НОВИНИ

Радіодиктант-2024: коли відбудеться і де слухати

Олег Дерев'янко

|

У п’ятницю, 25 жовтня, об 11:00, до Дня української писемності та мови відбудеться радіодиктант національної єдності. Про це повідомляє Суспільне.

Цьогоріч авторкою тексту радіодиктанту стане письменниця Оксана Забужко, а читатиме його військовий Павло Вишебаба.

Радіодиктант транслюється на всіх платформах Суспільного – телебаченні, радіо та диджиталі:

Традиційно найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти й викладачі закладів освіти, проте щороку радіодиктант пишуть люди різного віку та найрізноманітніших професій.

«Уже втретє українці пишуть радіодиктант під час повномасштабного вторгнення: в укриттях, школах, університетах, на роботі, навіть на фронті … Ми хочемо, щоб усі, хто може знайти безпечне місце, долучились до сотень тисяч людей у всьому світі під час написання радіодиктанту», – поділилась координаторка радіодиктанту і виконавча продюсерка Українського Радіо Юлія Шелудько.

Зазначимо, радіодиктант започаткувала команда Українського Радіо у 2000 році задля єднання навколо мови.

У 2022 році його написала рекордна кількість учасників – більше пів мільйона людей на всіх шести континентах, в тому числі й учені на станції «Академік Вернадський» в Антарктиді.

У 2023 році текст для радіодиктанту написала поетеса, перекладачка, авторка прозових творів, лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко. Читав його Олексій Гнатковський – актор, театральний режисер, виконавець ролі брата Олекси Довбуша у популярному фільмі «Довбуш».

Без помилок диктант написали дві учасниці, одна із них – львівʼянка Христина Гоянюк.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *