ОСТАННІ НОВИНИ

На Заході кажуть, що Зеленський готовий пом'якшити позицію щодо кінця війни, – ЗМІ

Маркіян Рой

|

Західні союзники України заявили, що фіксують готовність президента Володимира Зеленського виявити «більшу гнучкість» у питанні завершення розв’язаної РФ війни. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на близьких до НАТО посадовців, інформує Європейська правда.

У публікації йдеться, що публічно Зеленський виключає можливість «торгу» щодо українського суверенітету чи території.

Але в той самий час, як зазначає агентство, українські посадовці дали зрозуміти, що вони готові визнати, що війні треба покласти край.

Як зазначено, зміна позиції мала бути продемонстрована Зеленським на зустрічі у форматі «Рамштайн» цього тижня, однак, швидше за все, вона буде відкладена через скасування Джо Байденом поїздки до Німеччини.

У матеріалі йдеться, що тиск з боку західних союзників з вимогою представити конкретніший план щодо завершення війни зростає на тлі ситуації на фронті, складнощів з фінансуванням і невизначеністю щодо результатів президентських виборів у США.

Агентство пише, що центральним елементом будь-яких майбутніх переговорів має стати членство України в НАТО – питання, яке розділяє союзників України.

За словами посадовців, на Байдена чинять тиск, щоб він надіслав Києву пряме запрошення вступити до альянсу, що, як зазначає агентство, є малоймовірним, хоча й може стати потенційним козирем на будь-яких переговорах за участю Кремля.

Співрозмовник агентства, знайомий з перебігом обговорень у НАТО, каже, що будь-яка пропозиція, крім повноправного членства, поставить Україну у скрутне становище, коли справа дійде до переговорів про припинення вогню.

За словами посадовця, оскільки Росія розглядає членство України в НАТО як небажаний крок, неясно, яка формула зможе посадити всі сторони за стіл переговорів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *