ОСТАННІ НОВИНИ

Луценко прокоментував побоювання Садового щодо його усунення

|

Рішення про вручення меру Львова Андрія Садовому підозри прийматиме слідчий, наголосив генеральний прокурор Юрій Луценко, пише «Інтерфакс-Україна».

«Що стосується пана Садового, то я можу сказати таке: я ніде і ніколи не говорив про те, що він точно отримає підозру, і точно буде відсторонений від посади. Водночас пан Садовий дуже очікує саме такого повідомлення», – сказав Ю. Луценко журналістам у понеділок у Києві.

Він додав, що рішення про те, хто отримає таку підозру, прийматиме виключно слідчий.

«Щоб зняти всі страхи, які поширює мер Львова, я прийняв рішення, що слідство буде передано до іншої області, де буде забезпечено об’єктивне та неупереджене розслідування цієї справи», – сказав генпрокурор.

Ю. Луценко додав, що комунальне підприємство Львівської міськради «Збиранка» протягом багатьох років писало листи на ім’я керівника міста, так само, як і громадські активісти, про необхідність фінансування робіт з рекультивації. «Водночас усі ці листи ховалися в стіл», – сказав генпрокурор, уточнивши, що ніякої реакції на них не було.

Генпрокурор нагадав, що в результаті пожежі на сміттєвому полігоні під Львовом загинули четверо людей, і за це має бути кримінальна відповідальність, як керівництва комунального підприємства «Збиранка», так і причетних до цього співробітників Львівської міськради.

Як раніше повідомляв Львівський портал, катастрофа Грибовицького сміттєзвалища почалася із пожежі 28 травня. До моменту зсуву сміття який заживо похоронив групу рятувальників та еколога було кілька днів, аби відвернути лихо (Хронологія подій трагедії). Після зсуву сміття СБУ відкрила справу щодо Грибовицької трагедії.

Коли львівські чиновники не спромоглися оперативно локалізувати катастрофу, у справу втрутився Президент України. Тим не менш мер Львова Андрій Садовий звинуватив Порошенка у загибелі рятувальників на сміттєзвалищі.

Згодом було оприлюднено відео, як Садовий вперше «вляпався» в Грибовицьке сміття, обіцяючи ще 10 років тому спорудити сучасний завод з переробки сміття.

Після цього парламентарі стали вимагати від ГПУ розслідувати причетність Садового до Грибовицької катастрофи. Також активісти передали в прокуратуру докази та звернення громадян щодо бездіяльності мерії по Грибовицькому сміттєзвалищу.

26 серпня кілька десятків мешканців сіл Великі Грибовичі, Малехів та Дублян вийшли на пікет з вимогою не завозити на Грибовицьке сміттєзвалище нове сміття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *