ОСТАННІ НОВИНИ

Як на Львівщині АТОвців забезпечують обіцяною землею

|

Сьогодні на засіданні сесії Львівської обласної ради заслухали інформацію щодо забезпечення земельними ділянками учасників бойових дій та родичів полеглих військовослужбовців, які брали участь в АТО. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

земельна ділянка

«За період з 2014-2016 до всіх органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади надійшло понад 16 тисяч звернень. Із них вже задовольнили більше 11 тисяч, 141 звернення залишили без розгляду через те, що учасники АТО або вже використали право на приватизацію землі, або зняли з розгляду це звернення і подали його в іншому місці, решта – перебуває на розгляді», – пояснила заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак.

За її словами, найбільше звернень від АТОвців є на землі під індивідуальне садівництво, селянське господарство, а також житлову забудову: «Якщо дивитися в розрізі використання земельних ділянок за цільовим призначенням, маємо таку динаміку: близько 5 тисяч земельних ділянок надано для сільськогосподарських потреб (йдеться і про садівництво, і про фермерство, і про особисте селянське господарство, тощо), понад 4 тисячі звернень, які нині є на розгляді або вже задоволені, – це землі під будівництво та обслуговування житла».

Також Ірина Гримак зазначила, що є велика проблема із вільними землями у Львові. Але, за її словами, це питання нині намагаються врегулювати за допомогою військових формувань.

«Найбільше хлопці хочуть отримати землі в межах 20 км від Львова, на ці ділянки найбільший ажіотаж. Тому, велике навантаження лягає на сільські та селищні ради Пустомитівського району та інших районів наближених до Львова», – зауважила заступник голови Львівської ОДА.

«Від учасників АТО, які зареєстровані у Львові, надійшло понад 3 тисячі звернень. Із них задоволено вже 715 звернень щодо надання земельних ділянок, 870 земельних ділянок, які визначені в тих чи інших населених пунктах або за їх межами, хлопці сьогодні оглядають  і визначаються, чи їх хочуть отримувати, 1700 земельних ділянок – на стадії розробки містобудівної документації», – розповіла Ірина Гримак.

Водночас вона додала, що є проблеми із містом Трускавець та Новий Розділ. «Тут ми пішли трішки іншим шляхом. У Трускавці зібрали хлопців, які виявили бажання отримати земельні ділянки на території їхнього міста, і було прийняте рішення про будівництво житлового будинку. У Новому Роздолі вже на завершальній стадії розробки генеральний план: відповідно, завдяки збільшенню площі населеного пункту буде вирішено питання щодо надання земельних ділянок учасникам АТО», – зазначила Ірина Гримак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *